Deze heerlijke pittige pizza met 'nduja worst uit de provincie Calabrië in het zuiden van Italië is onweerstaanbaar lekker. Hoewel de pizza maar een paar ingrediënten bevat barst deze van de smaak.
1potjeNdujaCalabrese pittige worst, zie link in het artikel
Instructies
Pizzadeeg
Maak eerst het pizzadeeg door de bloem, gist en zout te mengen in een grote kom. Maak vervolgens een kuil in het midden en giet daarin het lauwwarme water. Meng de bloem langzaam door het water door steeds een beetje van de randen af te halen. Je krijgt uiteindelijk een soepel deeg dat niet mag plakken. Als het deeg iets te vochtig is, dan voeg je nog een beetje bloem toe.
Laat het deeg 10 minuten rusten en kneed het daarna nog een minuut of tien goed door op het aanrechtblad. Het is belangrijk dat je goed en lang genoeg kneedt, want dan wordt je deeg mooi soepel en krijg je het beste resultaat bij het bakken.
Zet het deeg minimaal een uur (maar kan ook langer) weg op een warme donkere plaats.
Tomatensaus
Verhit de gepelde tomaten in een pannetje en voeg de basilicumblaadjes toe en een beetje peper en zout. Verhit de tomaten net zolang totdat de tomaten uit elkaar vallen en je een dikke saus overhoudt. Haal van het vuur en pureer de saus tot een gladde massa. Als de saus nog wat te waterig is dan kun je het nog even wat verder inkoken.
Pizza
Verwarm de oven voor op 250 graden (of hoger als je oven dat kan),
Verdeel de bol deeg in twee of drie ballen en rol deze uit op een met bloem bestrooid aanrechtblad. Schep met een lepel wat tomatensaus op de uitgerolde pizzabodem en verdeel de tomatensaus met de bolle kant van je lepel. Verdeel vervolgens de mozzarella, de uien, kappertjes en olijven over de pizza. Schep als laatste kleine bolletjes Nduja over de pizza (net zoveel als je zelf lekker vindt).
Snij de mozzarella en ui s en zet alle ingrediënten voor de topping klaar in bakjes.
Bak de pizza's in circa 12 minuten in de voorverwarmde oven en geniet!