Deze frittata met spinazie, ricotta en verse kruiden is luchtig, hartig en snel klaar. Ideaal als lichte maaltijd of als onderdeel van een gezellige brunch of borrelplank. Je kunt de frittatazowel warm als koud serveren!
Servings 4personen
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
4grote eieren
200gspinazie
125gricotta
1handje verse peterseliefijngehakt
1takje salieblaadjesfijngehakt
1witte uigesnipperd
1klein teentje knoflookfijngehakt
Olijfolie of boter om te bakken
Zout en peper naar smaak
Instructies
Was en hak de peterselie en salie fijn. Snipper de ui en hak de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie of een klontje boter in een koekenpan. Fruit de ui glazig en voeg daarna de knoflook toe.
Doe de spinazie in de pan en roerbak tot deze geslonken is. Laat overtollig vocht verdampen.
Klop de eieren los in een kom. Meng de ricotta erdoor, samen met de peterselie, salie, zout en peper.
Voeg de groenten uit de pan toe aan het eimengsel en giet alles terug in de pan. Bak op laag vuur tot de frittata bijna gaar is.
Draai de frittata voorzichtig om (met behulp van een bord) en bak de andere kant nog kort, of zet de pan een paar minuten onder de grill voor een goudbruine bovenkant.