Deze klassieke gnocchi alla Sorrentina is wat ons betreft ultiem comfort food. De gnocchi, tomatensaus en de gesmolten mozzarella zorgen samen voor een heerlijke smaak!
125grammozzarellabuffelmozzarella is het lekkerste
Peperoncinooptioneel
Verse basilicumeen paar blaadjes
Geraspte Parmezaanse kaasnaar smaak
Olijfolie
Zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (grilstand).
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit het uitje glazig. Voeg de passata toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje peperoncino. Laat de saus 5–10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bak de gnocchi kort in een hete koekenpan met een klein beetje olie of boter tot ze licht goudbruin zijn.
Schep een laagje saus in een ovenschaal. Verdeel de gnocchi erover en strooi de helft van de mozzarella in stukken erover.
Giet de resterende saus over de gnocchi en verdeel de overige mozzarella over de schaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak).
Zet de schaal 10–15 minuten onder de grill tot de kaas bubbelt en licht goudbruin is.
Haal uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes. Serveer direct. Buon appetito!