Deze eenvoudige risotto met gedroogde tomaten is een ware smaakexplosie door het gebruik van gedroogde tomaten en de Parmezaanse kaas.
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Ingrediënten
10gedroogde tomaten uit de ovenOf gedroogde tomaten uit een potje, maar neem dan minder en snij in dunne reepjes
1preiin dunne ringen
60gramboter
scheutolijfolie (extra vergine)
350gramrisotto rijst
1glaswitte wijnlichte witte wijn zoals pinot grigio of soave
100gramParmezaanse kaas of pecorinogeraspt, en wat extra voor serveren
1,2litergroentenbouillonliefst zelfgetrokken
zout en peper
Instructies
Verwarm 50 gr van de boter met de olijfolie (2 eetlepels) en laat de prei hier 10 minuten in sudderen.
Voeg dan de risotto rijst toe. Als de rijst alle boter en olie heeft opgenomen, voeg dan de witte wijn toe. Als de wijn is opgenomen maar de rijst korrels nog wel glanzen voeg je een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Je hebt ongeveer een liter nodig, misschien iets meer.
Als de risotto voor driekwart gaar is voeg dan de tomaten toe, en roer ze voorzichtig door de rijst. Proef of de risotto op smaak is, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Wanneer de risotto bijna gaar is voeg dan de kaas toe en zet het vuur uit en meng de resterende boter door de risotto. Laat een paar minuten rusten en serveer met wat zout, peper en wat geschaafde Parmezaanse kaas. Buon appetito!