Risotto met gedroogde tomaten

4.3K

De laatst tijd maken we steeds vaker risotto omdat het zo ontzettend lekker is en omdat je er heel goed mee kunt variëren. Bovendien dachten we altijd dat het veel werk is, maar eigenlijk valt het best mee. Al moet je er natuurlijk wel bij blijven om af en toe te roeren en bouillon toe te voegen. Deze keer geven we jullie het recept voor een heerlijke risotto met gedroogde tomaten.

De (half-) gedroogde tomaten voor die je nodig hebt voor dit gerecht kun je heel makkelijk zelf maken in de oven. Doordat je tomaten zelf droogt in de oven worden de tomaten niet zo sterk van smaak als de zongedroogde tomaten die je in de winkel koopt. Het voordeel van de zelf gedroogde tomaten is bovendien dat er ook nog wat tomatenvocht in blijft zitten die een goede aanvulling is op je risotto.

Als je niet in de gelegenheid bent om zelf tomaten te drogen, dan kun je natuurlijk altijd zongedroogde tomaten uit een pot nemen. Omdat deze wat sterker van smaak zijn kun je het beste wat minder nemen en in dunne reepjes snijden.

Risotto met gedroogde tomaten
Risotto met gedroogde tomaten

Niet alleen de gedroogde tomaten zijn een smaakmaker in dit gerecht. Ook de Parmezaanse kaas zorgt voor pit en romigheid in dit gerecht. We adviseren je in dit gerecht dan ook echt versgeraspte Parmezaanse kaas te gebruiken.

Een andere succesfactor in dit gerecht is het gebruik van de juiste risottorijst. Probeer Arborio, Carnaroli of Vialone Nano rijst te vinden voor het beste en lekkerste resultaat.

Risotto met gedroogde tomaten

Risotto met gedroogde tomaten

Deze eenvoudige risotto met gedroogde tomaten is een ware smaakexplosie door het gebruik van gedroogde tomaten en de Parmezaanse kaas.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang hoofdgerecht, pasta
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 10 gedroogde tomaten uit de oven Of gedroogde tomaten uit een potje, maar neem dan minder en snij in dunne reepjes
 • 1 prei in dunne ringen
 • 60 gram boter
 • scheut olijfolie (extra vergine)
 • 350 gram risotto rijst
 • 1 glas witte wijn lichte witte wijn zoals pinot grigio of soave
 • 100 gram Parmezaanse kaas of pecorino geraspt, en wat extra voor serveren
 • 1,2 liter groentenbouillon liefst zelfgetrokken
 • zout en peper

Instructies
 

 • Verwarm 50 gr van de boter met de olijfolie (2 eetlepels) en laat de prei hier 10 minuten in sudderen.
 • Voeg dan de risotto rijst toe. Als de rijst alle boter en olie heeft opgenomen, voeg dan de witte wijn toe. Als de wijn is opgenomen maar de rijst korrels nog wel glanzen voeg je een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Je hebt ongeveer een liter nodig, misschien iets meer.
 • Als de risotto voor driekwart gaar is voeg dan de tomaten toe, en roer ze voorzichtig door de rijst. Proef of de risotto op smaak is, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
 • Wanneer de risotto bijna gaar is voeg dan de kaas toe en zet het vuur uit en meng de resterende boter door de risotto. Laat een paar minuten rusten en serveer met wat zout, peper en wat geschaafde Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Trefwoord pasta, risotto, vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering
Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close