Vegetarische boerenkool stamppot met een Italiaanse twist
Dit is een heerlijk recept voor een vegetarische boerenkoolstamppot met Italiaanse twist.
Servings 2personen
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
750gramaardappels
150gramboerenkoolgesneden
5eetlepelsolijfolie (extra vergine)
halve rode peper, gehakt
1teenknoflook, in dunne plakjes
rasp van 1 citroen
sap van een halve citroen
1eetlepelkappertjes
scheut melk
olijfolie (extra vergine)
beetje goed zeezout (bijv. Maldon)
versgemalen zwarte peper
Instructies
Schil de aardappels en doe deze met een laag water en wat zout in een grote pan. Leg bovenop de aardappels de boerenkool. Kook de aardappels tot deze gaar zijn. De boerenkool is dan als het goed is ook klaar.
Doe de olijfolie in een klein pannetje en voeg daaraan de knoflook, rode peper en de kappertjes toe. Laat dit langzaam op een laag pitje op temperatuur komen. Let op dat dit niet te hard gaat. De smaken kunnen zo langzaam in de olie trekken. Voeg na een paar minuten de citroenrasp toe en zet het vuur uit. Laat de olie iets afkoelen en giet de citroensap erbij. Roer dit goed door zodat het een mooi mengsel wordt.
Stamp de aardappels met de boerenkool fijn tot een stamppot en voeg het oliemengel door en meng goed. Voeg vervolgens een scheut melk toe en roer dit goed door totdat je een mooie smeuïge stamppot hebt. Kijk even hoeveel melk je moet toevoegen, dit verschilt per type aardappels namelijk.
Schep de stamppot op de borden en giet er een scheut goede olijfolie overheen en strooi er wat lekker grof zeezout overheen. Om het helemaal af te maken strooi je er ook nog wat fijngehakte rode peper over.