Casatiello Napoletano – het klassieke Italiaanse paasbrood
Casatiello Napoletano is een hartig, traditioneel paasbrood uit Napels, gevuld met salami, ham en kaas en vaak versierd met eieren in de schil.
Casatiello Napoletano is een hartig, traditioneel paasbrood uit Napels, gevuld met salami, ham en kaas en vaak versierd met eieren in de schil.
Een van onze favoriete pizza toppings is de pizza met blauwe kaas en jalapeno. Misschien niet een klassiek Italiaanse topping, maar deze pizza bianca is wel echt een vegeterische topper!
Heerlijke pasta alla Siciliana met aubergine, tomaat, ansjovis en basilicum. Een zuiderse klassieker boordevol mediterrane smaak.
Voor ons is cannelloni typisch een gerecht waar we heel erg dol op zijn, maar eigenlijk veel te weinig maken. Daar brengen we graag verandering …
Aardappelsalade is een gerecht dat in talloze varianten over de hele wereld wordt bereid. Deze keer geven we je ons recept voor een heerlijke Italiaanse aardappelsalade met met ansjovis, kappertjes en olijven. Een topper als bijgerecht bij je barbecue of een buffet.
Wil je thuis genieten van authentieke, knapperige pizza’s? In deze blog delen we tips voor het kiezen van de perfecte pizzaoven!
Deze Italiaanse rabarbertaart combineert de frisse, lichtzure smaak van rabarber met een heerlijk krokante korst en banketbakkersroom. Een perfect balans tussen zoet en zuur. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs. Buon appetito!
Probeer deze heerlijke lasagne met courgette en romige ricotta-tomatensaus. Een Italiaanse klassieker boordevol gezonde ingrediënten!
In de Italiaanse keuken draait alles om eenvoud en pure smaken. Dit recept voor torta di mele, oftewel Italiaanse appeltaart, is daar een perfect voorbeeld van. Geen overdadige lagen of zware crèmes, maar een luchtige, bescheiden taart waarin de smaak van de appels centraal staat.
Pasta al ragù, beter bekend als pasta Bolognese, is een van de meest bekende gerechten uit de Italiaanse keuken. Hoewel veel mensen het gerecht associëren met een snelle tomatensaus met gehakt, is de traditionele versie uit Bologna een langzaam gegaarde saus met een diepe, rijke smaak.