Romige pasta met courgette en spekjes
Als we zin hebben in een lekkere comfortabele pasta met courgette, dan kiezen we vaak een romige pasta met courgette en spekjes. Heel makkelijk en snel op tafel voor de een doordeweekse avond.
Als we zin hebben in een lekkere comfortabele pasta met courgette, dan kiezen we vaak een romige pasta met courgette en spekjes. Heel makkelijk en snel op tafel voor de een doordeweekse avond.
Een van onze favoriete risotto’s is dit eenvoudige recept voor risotto met garnalen. Om dit risotto recept extra lekker te maken en een fantastische groene kleur te geven voegen we rucola toe. Met dit recept voor risotto met garnalen en rucola ga je zeker indruk maken op je tafelgenoten!
Nederland zijn we niet zo gewend om met worstvlees te koken, maar in Italië wordt dat heel vaak gedaan. Daarom geven we je het recept voor pasta met worstvlees, zodat je kennis kunt maken met deze snelle, makelijke en smaakvolle pasta
Wij zijn dol op recepten met gnocchi. Het voordeel van aardappelgnocchi is namelijk dat je er alle kanten met uit kan. Je kunt er prima …
Dit fantastische recept voor romige pasta met spinazie, pittige ‘nduja en stracciatella kaas is wat ons betref een winner als je een diner voor vrienden of familie hebt. Je kunt het als een voorgerecht serveren of als hoofdmaaltijd.
Je komt de naam ‘nduja steeds vaker tegen op menukaarten in restaurants. En niet onterecht, want deze smeerbare pittige varkensworst uit de Italiaanse regio Calabrië is ontzettend lekker en veelzijdig. Wij vertellen wat ‘nduja is en welke recepten met ‘nduja je kunt maken.
Maak zelf deze heerlijke authentieke pasta aglio olio in een handomdraai. Binnen 15 minuten staat deze pasta met olie en knoflook op tafel!
Een van mijn favoriete Italiaanse vleesgerechten is porchetta. Dit een grote rollade van gevulde varkensbuik met groene kruiden. Je kunt porchetta eten als onderdeel van het diner, maar traditioneel wordt het in dunne plakken geserveerd op een broodje als street food.
Maak zelf deze heerlijke smeuïge Torta Caprese, de klassieke glutenvrije Italiaanse chocoladetaart van Capri! Perfect als dessert of overdag bij een kop koffie!
Acqua Pazza is een traditionele visbereiding die zijn oorsprong vindt in de kustregio rond Napels. De witte vis wordt gepocheerd in een lichte bouillon van tomaten, olijfolie, knoflook, witte wijn en water. In dit recept voegen we ook venkel toe.