De bijbel van de Italiaanse keuken

2.8K

Iedere maand komen er weer nieuwe kookboeken bij over de Italiaanse keuken. De een wat interessanter dan de andere. Een nieuwe klassieker, of tenminste dat verwacht ik, heef zich onlangs aangediend: de Bijbel van de Italiaanse keuken. De auteurs van het kookboek zijn Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti van het beroemde restaurant Toscanini in Amsterdam.

Streken

Het ietwat pretentieuze ‘bijbel’ in de naam van het kookboek ‘de bijbel van de Italiaanse keuken’ schept natuurlijk ook verwachtingen. De Italiaanse keuken bestaat namelijk nog niet zo lang (als die al bestaat). Italië kent vooral regionale keukens die van noord tot zuid verschillen. Gerechten die je bijvoorbeeld in Calabrië (in Zuid-Italië) eet kom je normaal gesproken (bijna) nooit tegen op pak ‘m beet een menukaart in Bologna (in Noord-Italië).

De bijbel van de Italiaanse keuken
De bijbel van de Italiaanse keuken

Duidelijke recepten, mooie gerechten

Tot mijn vreugde is het de bijbel ingedeeld op basis van de regio’s. Dit zag ik eerder terug in het kookboek van ‘De streken van twee gulzige Italianen’ van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo. Het gebruik van de regio’s vindt ik een erg prettig uitgangspunt. De auteurs nemen je mee langs alles streken met de meest kenmerkende gerechten. Het boek bevat duidelijke recepten en is bovendien mooi geïllustreerd. De bijbel is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk. Het is namelijk een prima basis als je kennis wilt maken met de Italiaanse keuken en de ingrediënten die er worden gebruikt.

Bekijk het boek

De bijbel van de Italiaanse keuken

Auteur: Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti 
Uitgever: Carrera
Prijs: €31,99
Direct bestellen

De bijbel van de Italiaanse keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close