Kookboek Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland

2.2K

Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland

Ik denk dat wij ons inmiddels wel kookboekenverzamelaars mogen noemen. We hebben een paar meter aan koekboeken op de boekenplank staan. Het aandeel Italiaanse koekboeken is natuurlijk het grootste. Je denkt dat je op een gegeven moment alles al hebt, maar dat is dus niet waar. Een van die boeken die dat bewijst is het kookboek Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland, van de hand van Giancarlo en Katie Caldesi.

Kookboek Sicilië

We kregen dit mooie kookboek een tijdje geleden van vrienden ter gelegenheid van een verjaardag. Als wij koekboeken cadeau krijgen nodigen we de gever(s) in principe altijd uit om een aantal weken later een keer te komen eten. Dan koken we een of meerdere gerechten uit het gekregen boek. Je snapt dat wij regelmatig kookboeken krijgen…  Afgelopen weekend hebben we uitgebreid gekookt voor de gulle gevers van het Italiaanse kookboek Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland.

Sicilie - Giancarlo Caldesi
Sicilie – Giancarlo Caldesi

Siciliaanse keuken

In dit kookboek staat, zoals de titel doet vermoeden, de Siciliaanse keuken centraal. De gerechten van Sicilië zijn in de loop van de eeuwen beïnvloedt door diverse volkeren, zoals de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen. Dit zorgt ervoor dat de Siciliaanse gerechten vaak weer heel anders zijn dan de gerechten van het Italiaanse vasteland. Toch is het verrassend dat dit boek weer hele andere gerechten bevat dan andere kookboeken over de Sicilaanse keuken.

Aanrader & cadeautip!

We kunnen niet anders zeggen dan dat het boek vol staat met de heerlijkste gerechten. Uit het boek maakten we dit weekend als onderdeel van de antipasti de sardineballetjes, de risottotaart (timbalo di riso) als hoofdgerecht en de ingelegde courgettes als bijgerecht. Toe maakte Leonie de semifreddo met rodewijnsaus. Alles was ontzettend lekker en onze gasten hebben heerlijk gegeten. Als met al een grote aanrader dit boek! We gaan zeker nog meer recepten uit Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland koken de komende tijd. Wij kregen het kookboek cadeau en het is met recht een fantastische cadeautip als je nog naar een Italiaans koekboek op zoek bent om cadeau te geven.

Wil je trouwens meer inspiratie voor goede Italiaanse kookboeken voor jezelf of als cadeau voor iemand? Kijk dan eens bij onze blog over de lekkerste Italiaanse kookboeken om cadeau te doen.

Gegevens – Sicilië

Titel: Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland, 272 pagina’s, hardcover

Auteurs: Giancarlo Caldesi, Katie Caldesi

Taal: Nederlands

Bestellen via bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close