Inmaken van tomatensaus voor heerlijke tomatensaus op voorraad

1.6K

Inmaken is een eeuwenoude techniek om voedsel langer houdbaar te maken en de heerlijke smaken van het seizoen te behouden. Of je nu een enthousiaste tuinier bent met een overvloedige oogst of gewoon wilt genieten van zelfgemaakte lekkernijen, inmaken is een geweldige manier om te genieten van de smaken van de zomer, zelfs in de wintermaanden. In deze blog laten we je zien hoe je heel eenvoudig veel tomatensaus kunt inmaken in potten of flessen.

Stappenplan voor inmaken van tomatensaus

Stap 1: Maak de Italiaanse tomatensaus

Maak een grote hoeveelheid Italiaanse tomatensaus volgens het recept. Was de potten of flessen met schroefdop intussen grondig. Zorg er wel voor dat de deksels ook goed schoon zijn onder de randen en vrij zijn van roest.

Hygiëne is namelijk ontzettend belangrijk bij inmaken. Als je smerig werkt, dan is de kans namelijk groot dat je de inhoud van de potten later weg kunt gooien.

Basisrecept voor echte Italiaanse tomatensaus
Basisrecept voor echte Italiaanse tomatensaus

Stap 2: Steriliseer de potten of flessen

Zorg dat je voldoende goede potten of flessen hebt om de pastasaus in te bewaren.

Vul een grote pan met water en plaats de schone potten en deksels erin. Breng het water aan de kook en laat ze +- 10 minuten koken om bacteriën te doden en de potten te steriliseren. Haal de potten en deksels voorzichtig uit het water en laat ze op de kop op een schone theedoek uitlekken.

Stap 3: Inmaken van tomatensaus: vul de potten

Vul de gesteriliseerde potten of flessen met de kokendhete tomatensaus die je zojuist hebt gemaakt. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen achterblijven en laat ongeveer 1 cm ruimte aan de bovenkant van de pot. Je kunt even met de pot op het aanrecht kloppen om de eventuele luchtbellen te verwijderen.

Stap 4: Sluit de potten af

Plaats de schroefdeksels stevig op de potten of flessen, zodat deze goed zijn afgedicht.

Stap 5: Laat potten afkoelen en controleer de afdichting

Zet de potten of flessen met ingemaakte tomatensaus op de kop op een schone theedoek en laat afkoelen. Als de potten zijn afgekoeld controleer je of de potten goed zijn afgedicht door op de deksels te drukken. Als het deksel niet terugveert, is de pot goed afgesloten (ze trekken namelijk vacuüm). Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je de pot opnieuw verwerken of binnen een paar dagen consumeren.

Veel succes met inmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close