Chianti wijn uit Toscane – veelzijdige wijnen voor bij je diner
Chianti is een Toscaanse rode wijn op basis van Sangiovese, bekend om zijn frisse zuren en kersenaroma’s. Vooral Chianti Classico is geliefd en past perfect bij pasta, vlees en pizza.
Chianti is een Toscaanse rode wijn op basis van Sangiovese, bekend om zijn frisse zuren en kersenaroma’s. Vooral Chianti Classico is geliefd en past perfect bij pasta, vlees en pizza.
Pici all’aglione is een traditioneel Toscaans pastagerechT, met handgerolde pasta en een knoflook-tomatensaus. Simpel en boordevol smaak!
Soms zijn het juist de simpelste ingrediënten die de meeste indruk maken. Deze pasta met uien en knapperig broodkruim is daar het perfecte voorbeeld van. …
Soms heb je niet veel nodig voor een heerlijk gerecht. Deze Italiaanse courgette salade is daar het perfecte voorbeeld van. Met slechts een paar pure …
De ingrediënten van de klassieke versie van pesto uit Genua is bij de meesten wel bekend: basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Hoewel de …
Het is eigenlijk wel bijzonder dat wij in al die jaren nog nooit het recept voor tiramisu op onze website hebben gezet. We hebben we …
Een van onze favoriete recepten met tuinbonen is het Italiaanse recept voor tuinbonen met geitenkaas en munt. Dit recept is supereenvoudig te maken en is …
Een hele beroemde Italiaanse taart die we echt al heel lang wilden bakken is de pastiera Napoletana. Deze klassieke taart met onder andere sinaasappel, geconfijt …
Casatiello Napoletano is een hartig, traditioneel paasbrood uit Napels, gevuld met salami, ham en kaas en vaak versierd met eieren in de schil.
Een van onze favoriete pizza toppings is de pizza met blauwe kaas en jalapeno. Misschien niet een klassiek Italiaanse topping, maar deze pizza bianca is wel echt een vegeterische topper!