Klassieke lasagne Bolognese

Geniet van een heerlijke klassieke lasagne Bolognese met dit eenvoudige recept. Bereid een smaakvolle Bolognesesaus met gehakt, ui, wortel en bleekselderij. Maak een romige bechamelsaus en bouw de lasagne op met lagen saus, lasagnevellen en bechamelsaus. Bak in de oven tot goudbruin en laat even rusten. Snijd in stukken en serveer met een groene salade. Een gelaagde en smaakvolle Italiaanse favoriet die indruk maakt op elke tafel. Perfect voor gezellige diners en speciale gelegenheden.

10 Siciliaanse gerechten die je moet proberen

Ontdek de heerlijke Siciliaanse keuken met deze blog over 10 onmisbare gerechten die je absoluut moet proberen. Van de klassieke arancini tot de verleidelijke cannoli, maak kennis met de culinaire hoogtepunten van dit betoverende Italiaanse eiland. Laat je inspireren en maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen met de diversiteit en smaken van de Siciliaanse keuken.

Pasta Arrabbiata uit Rome

Op doordeweekse avonden wil je soms snel even een lekker pasta in elkaar zetten. Daarvoor is deze pasta Arrabbiata (ook wel geschreven als pasta all’arrabbiata) uitermate geschikt voor. Met slechts vier ingrediënten is de saus eenvoudig en snel te maken. Maar ontzettend lekker van smaak door de tomaten en de lichte pittigheid van de chilipepers.

Stedentrip naar Napels: deze gerechten moet je proberen!

Wat eten in Napels? Wij komen heel graag in Napels. Soms wat korter als we op doorreis zijn en soms wat langer. Niet alleen omdat er altijd veel te zien en te doen is, maar vooral ook vanwege het lekkere eten. Iedereen kent de Napolitaanse pizza, maar weet je dat er nog veel meer typische gerechten uit Napels komen? Gerechten die je zeker weten moet eten als je in Napels bent.

10 redenen om géén tweede huis in Italië te kopen (en waarom we het toch gaan doen)

Dromen over een huisje in Italië is heerlijk en dat doen wij ook al jaren. Toch is het goed om uitgebreid de tijd te nemen en te bedenken waarom je het echt zou willen. Wij hebben de afgelopen jaren namelijk veel (goede en minder goede) redenen gehoord om het niet te doen, zeker toen onze plannen steeds serieuzer werden. Gelukkig maar, want deze kritische opmerkingen hebben ons enorm geholpen met het concreter maken van onze plannen en wat wij belangrijk (en minder belangrijk) vinden. In dit eerste deel van onze blog daarom de tien redenen waarom je géén tweede huis in Italië zou moeten kopen (en hoe wij daar zelf tegenover staan).

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close