Pappardelle pasta met verse zwarte truffel (pasta al tartufo)
Ontdek het ultieme recept voor pappardelle met truffel: een luxe combinatie van romige pasta en de rijke, aardse smaak van zwarte truffel!
Ontdek het ultieme recept voor pappardelle met truffel: een luxe combinatie van romige pasta en de rijke, aardse smaak van zwarte truffel!
Focaccia is een veelzijdig en heerlijk Italiaans platbrood dat al eeuwenlang geliefd is in de Mediterrane keuken. Het staat bekend om zijn luchtige textuur, knapperige …
Ben je op zoek naar het perfecte kookboek cadeau voor de culinaire liefhebber tijdens de feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerst? Overweeg dan een Italiaans kookboek vol heerlijke gerechten en traditionele smaken! In deze blog onthullen we de beste Italiaanse kookboeken die garant staan voor een smakelijke en gezellige feestperiode.
Cantuccini, ook wel bekend als biscotti di Prato, zijn heerlijke Italiaanse amandelkoekjes die hun oorsprong vinden in de regio Toscane. Deze knapperige koekjes zijn de ideale metgezel bij een kopje koffie of een glas Vin Santo, de beroemde Toscaanse dessertwijn. De meeste mensen kennen cantuccini, maar wist je dat je ze heel makkelijk ook zelf kunt maken?
In de zomer is er een overvloed aan heerlijke verse groenten. Zeker als je een eigen moestuin hebt met groente is de kans groot dat je niet alle groente op krijgt. Weggeven is natuurlijk altijd een goede optie, maar je kunt de verse groente inmaken voor gebruik in de herfst en de winter. In Italië maken ze groente vaak in zoetzuur in (oftewel agrodolce). Een heerlijke manier is om gemengde verse groente in te maken is als potten met Giardiniera.
In de zomer vinden wij het altijd een feest om met lekkere verse zomerse groentes als snijbiet te koken. Dit recept met orzo en snijbiet is echt heel eenvoudig te maken en superlekker!
Pollo alla cacciatora is een traditioneel Italiaans stoofgerecht. Deze heerlijke jagersstoof met kip maak je eenvoudig zelf met dit recept!
Spaghetti Cacio e pepe is een van de bekendste en lekkerste klassiekers uit de Italiaanse keuken. Dit pastagerecht is ontzettend oud en komt van oorsprong uit Rome. Letterlijk vertaald betekent het gerecht Cacio e pepe “kaas en peper”. Kaas en peper zijn namelijk de twee belangrijkste ingrediënten van dit gerecht. We geven je vandaag dus het recept voor een echte spaghetti Cacio e pepe!
Leer koffiezetten met een Moka Express percolator. Met dit stappenplan maak je met de moka-pot de perfecte espresso voor thuis of op vakantie.
Ontdek de frisse en verrukkelijke smaak van citroen tiramisu – een heerlijke variant op het klassieke Italiaanse dessert. Leer ons eenvoudige recept met limoncello en volle melk, zonder koffie, voor een verfrissende traktatie. Perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen!