In de herfst en de winter hebben we vaak zin in comfort food. We maken daarom regelmatig een lekkere pasta of gnocchi. Vandaag geven we je het recept voor een makkelijke en snelle gnocchi met courgette en roomsaus.
Zelf gnocchi maken
Meestal maken we gnocchi met kant-en-klare gnocchi uit de winkel. Afgelopen week had ik echter weer eens zin om zelf aardappelgnocchi te maken (oftewel gnocchi di patate in het Italiaans). Je kunt voor dit recept voor gnocchi met courgette roomsaus gewoon aardappelgnocchi uit de supermarkt gebruiken. Zelf gnocchi maken is trouwens ontzettend makkelijk. Het geeft mij ook altijd veel voldoening en het resultaat is nog lekkerder.

Mascarpone en courgette
Voor de saus gebruiken we mascarpone, maar je kunt de mascarpone vervangen door creme fraiche als je dat lekkerder vindt. En als je liever een andere groente wilt dan courgette, dan kan dat natuurlijk ook. Dit recept is bijvoorbeeld ook erg lekker met broccoli. Hou er wel even rekening mee dat iedere groente een andere kooktijd heeft.

Gnocchi recepten
Waarschijnlijk ben je bij dit recept voor gnocchi met courgette en roomsaus uitgekomen omdat je zin hebt in gnocchi of courgette. Kijk vooral ook eens bij de recepten voor gnocchi met kaassaus, gnocchi met salie en boter of de gnocchi met truffelroomsaus.
Lees ook het artikel: 3x de lekkerste gnocchi recepten
Courgette recepten
Als je op zoek bent naar andere recepten met courgette, kijk dan bijvoorbeeld even naar deze romige courgettesoep met pesto of deze pasta met courgette en worstvlees.
Gnocchi met courgette en roomsaus
Ingrediënten
- 300 gram gnocchi kant-en-klaar of zelfgemaakt
- 1 el olijfolie
- 1 tl gedroogde rode chilipeper of meer als je van wat meer pit houdt
- 2 kleine courgettes in kleine stukjes gesneden
- 2 el eetlepels mascarpone of crème fraîche
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater. Zet de gnocchi apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de courgette met de gedroogde chilipeper +- 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de mascarpone, de helft van de Parmezaanse kaas en het kookwater toe. Roer tot een gladde saus ontstaat, voeg de gnocchi toe en verwarm alles goed door.
- Breng op smaak met peper en zout en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Buon appetito!