Gnocchi met courgette en roomsaus

142

In de herfst en de winter hebben we vaak zin in comfort food. We maken daarom regelmatig een lekkere pasta of gnocchi. Vandaag geven we je het recept voor een makkelijke en snelle gnocchi met courgette en roomsaus.

Zelf gnocchi maken

Meestal maken we gnocchi met kant-en-klare gnocchi uit de winkel. Afgelopen week had ik echter weer eens zin om zelf aardappelgnocchi te maken (oftewel gnocchi di patate in het Italiaans). Je kunt voor dit recept voor gnocchi met courgette roomsaus gewoon aardappelgnocchi uit de supermarkt gebruiken. Zelf gnocchi maken is trouwens ontzettend makkelijk. Het geeft mij ook altijd veel voldoening en het resultaat is nog lekkerder.

Zelf gnocchi di patate maken (aardappel gnocchi)
Zelf gnocchi di patate maken (aardappel gnocchi)

Mascarpone en courgette

Voor de saus gebruiken we mascarpone, maar je kunt de mascarpone vervangen door creme fraiche als je dat lekkerder vindt. En als je liever een andere groente wilt dan courgette, dan kan dat natuurlijk ook. Dit recept is bijvoorbeeld ook erg lekker met broccoli. Hou er wel even rekening mee dat iedere groente een andere kooktijd heeft.

Gnocchi met courgette en roomsaus
Gnocchi met courgette en roomsaus

Gnocchi recepten

Waarschijnlijk ben je bij dit recept voor gnocchi met courgette en roomsaus uitgekomen omdat je zin hebt in gnocchi of courgette. Kijk vooral ook eens bij de recepten voor gnocchi met kaassaus, gnocchi met salie en boter of de gnocchi met truffelroomsaus.

Lees ook het artikel: 3x de lekkerste gnocchi recepten

Courgette recepten

Als je op zoek bent naar andere recepten met courgette, kijk dan bijvoorbeeld even naar deze romige courgettesoep met pesto of deze pasta met courgette en worstvlees.

Gnocchi met courgette en roomsaus

Gnocchi met courgette en roomsaus

Dit recept voor gnocchi met courgette en roomsaus is snel, makkelijk en heerlijk als comfort food. Gebruik kant-en-klare gnocchi of maak ze zelf voor extra voldoening. De saus bevat mascarpone, maar kan ook met crème fraîche worden gemaakt. Varieer met groenten zoals broccoli voor een persoonlijke twist. Ontdek ook andere recepten voor gnocchi en courgette.
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang hoofdgerecht, pasta
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram gnocchi kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde rode chilipeper of meer als je van wat meer pit houdt
  • 2 kleine courgettes in kleine stukjes gesneden
  • 2 el eetlepels mascarpone of crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookwater. Zet de gnocchi apart.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de courgette met de gedroogde chilipeper +- 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de mascarpone, de helft van de Parmezaanse kaas en het kookwater toe. Roer tot een gladde saus ontstaat, voeg de gnocchi toe en verwarm alles goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Buon appetito!
Trefwoorden courgette, gnocchi
We zijn benieuwd naar het resultaat!Deel je foto met ons via Instagram via @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close