Hier eet je de beste pizza in Napels

2.6K

Wij zijn in de herfstvakantie een week op vakantie geweest in Napels. Hier hebben we genoten van de stad, de cultuur, de chaos en natuurlijk het eten. Wat een heerlijke stad is Napels toch! Hoewel er veel typische Napolitaanse gerechten zijn, staat de stad boven alles bekend om haar pizza’s. Als je in Napels bent dan moet je zeker een pizza eten. Om je te helpen hebben wij een aantal van de beste adressen voor je op een rijtje gezet (die we zelf allemaal ook hebben getest).

Nergens betere pizza’s dan in Napels

Napels is namelijk de bakermat van de pizza. De echte de Napolitaanse pizza is een hele serieuze zaak met zelfs een genootschap dat de naam en de kwaliteit bewaakt van de echte pizza uit Napels.

De Associazione Verace Pizza Napoletana beoordeelt of restaurants en pizzaiolo’s voldoen aan de strenge eisen om het keurmerk te mogen voeren. Je herkent deze pizzeria’s aan het speciale uithangbord (zie de foto hieronder).

Wanneer je in een pizzeria met dit uithangbord een pizza besteld, heb je in principe altijd een goede pizza. Je vindt uiteraard ook uitstekende pizza’s bij restaurants zonder dit keurmerk.

En het mooie is dat je zelfs bij de beste pizzeria’s vaak maar €6,- tot €10,- kwijt bent voor een fantastische pizza.

Vera pizza Napoletana
Het keurkmerk van Vera pizza Napoletana

Waar vind je de lekkerste pizza in Napels?

Op verschillende websites kom je mooie lijstjes tegen met pizzeria’s waar je de beste pizza’s zou kunnen vinden. Wij hebben op heel veel plekken zelf de pizza’s geproefd en kunnen je de volgende pizzeria’s van harte aanbevelen:

1. Starita – Via Materdei 27/28 (Google Maps)Tip!

2. Marino – Via Santa Lucia (Google Maps)Tip!

3. Gino Sorbillo – Via dei Tribunali 32 (Google Maps)

4. Di Matteo – Via dei Tribunali 94 (Google Maps)

5. L’Antica Pizzeria Da Michele – Via Cesare Sersale, 1 (Google Maps)

We hebben trouwens ook pizza gegeten bij het beroemde Concettina ai tre santi in de volkswijk Sanità. Dit zouden mogelijk de beste pizza’s van de stad moeten zijn, maar wij vonden de pizza’s echt ontzettend tegenvallen.

Zowel qua smaak en kwaliteit (veel te zwart), als ook de rekening (ongeveer twee keer zo duur als bij de bovenstaande pizzeria’s). Misschien had de pizzaiolo zijn dag niet, maar daarom komt deze zaak niet terug in ons favorietenlijstje.

Tip: lekker met een drankje in de rij

Je kunt bij veel van deze pizzeria’s trouwens niet reserveren. Het is dus een kwestie van aanschuiven in de rij. Vaak kun je bij aankomst je naam doorgeven en het aantal personen en dan wordt je vanzelf opgeroepen.

In de meeste gevallen is dit wachten trouwens helemaal niet zo erg, want rondom de meeste pizzeria’s zijn er kleine barretjes waar je een lekker drankje, zoals een Aperol Spritz, kunt halen voor in de rij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close