9x restaurants en pubs in Dublin die je niet mag missen

9.5K

Afgelopen weekend werd ik door huisgenoot L. verrast met een tripje naar Dublin! Ik wist wel dat ik een dag vrij moest nemen van mijn werk voor een verrassing, maar dat ik op donderdagavond in het vliegtuig naar Dublin zou zitten had ik natuurlijk niet verwacht. We hadden drie dagen om de stad te bekijken en culinair te verkennen. Hieronder vind je een overzicht met de volgens ons beste en leukste restaurants en pubs om te eten en te drinken tijdens je citytrip in Dublin.

Goed om te weten: in Dublin is het gebruikelijk om voor restaurants te reserveren. Met name in de betere/populairdere restaurants kun je sowieso niet echt op de bonnefooi langs gaan omdat ze altijd vol zitten. Wil je dus zeker weten dat je goed uit eten kunt? Maak dan vooraf een plannetje van de restaurants waar je graag wilt eten en reserveer deze alvast.

€ = minder dan €20
€€ = €20-€40
€€€ = €40-€60
€€€€ = Meer dan €60

De beste restaurants en pubs in Dublin

1. The Winding Stair

The Winding Stair is een van de populairste restaurants in Dublin op dit moment. En terecht! Wat aten bij The Winding Stair de heerlijkste gerechten. De ogenschijnlijk eenvoudige gerechten zijn ontzettend goed klaargemaakt met hele goede en smaakvolle ingrediënten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (vergeten) vissen als heek en schelvis. The Winding Stair werkt, net als veel andere restaurants in Dublin, met shifts. Als je daar niet zo van houdt, kun je het beste reserveren om 20.30 uur, want dan kun je in alle rust dineren omdat er niemand meer na je komt.

€€€
The Winding Stair
40 Lower Ormond Quay, Dublin
Website

2. The Greenhouse

The Greenhouse is een restaurant met een Michelingster waar wij heerlijk geluncht hebben met een driegangendiner. In de keuken staat de Finse chef Mickael Viljanen. Viljanen maakt in zijn gerechten veel gebruik van Ierse ingrediënten en houdt ervan je een beetje op het verkeerde been te zetten met zijn gerechten. Niet alles is wat het lijkt, maar wel super smaakvol! Uiteraard is ook in dit restaurant reserverennoodzakelijk.

€€€€
The Greenhouse
21 Dawson St, Dublin
Website

3. Red Torch Ginger

In Dublin kom je allerlei soorten restaurants tegen. Red Torch Ginger is het beste Thaise restaurant van de stad en ongewoon hip voor een Thais restaurant. De zaak zit afgeladen vol met jonge mensen. Red Torch Ginger heeft een uitgebreide kaart waar je kunt kiezen uit allerlei soorten curries, salades en fingerfood. Daarnaast heeft Red Torch Ginger ook een uitgebreide kaart met cocktails en gin-tonics voor de liefhebbers.

€€
Red Torch Ginger
15 St Andrew’s St, Dublin
Website

4. O’Neill’s

O’Neill’s is een grote klassieke Ierse pub met allemaal verschillende ruimtes en donkere hoekjes waar je heerlijk kunt genieten van het grote aanbod Ierse en internationale biertjes. Uiteraard hangen er hier en daar ook schermen voor als je voetbal of rugby wilt kijken. Naast het enorme aanbod aan bieren op de tap heeft O’Neill ook een hele aardige keuken. Voor rond de €12,50 kun je hier kiezen uit een waslijst aan klassieke pub gerechten, zoals Irish beef and Guinness stew, langzaamgegaarde lamsbout etc. De porties zijn trouwens enorm. Je bestelt je eten aan het buffet waar de meeste gerechten meteen opgeschept worden. Sommige gerechten worden op bestelling bereid en worden aan tafel geserveerd (zoals fish and chips). Wij hebben bij O’Neills geluncht met een lekker pint bier. Een aanrader!


O’Neills’
2 Suffolk Street, Dublin
Website

5. Delahunt

Bij restaurant Delahunt barst de kaart van langzaam gegaarde, gerookte en ingelegde gerechten en wordt er voornamelijk gekookt met lokaal geproduceerde ingrediënten en seizoensproducten. Delahunt zit in een schitterend pand met mooie originele details. Dit restaurant moet je ook weer ruim van tevoren reserveren.

€€/€€€
Delahunt
39 Camden Street Lower Saint Kevin’s, Dublin
Website

6. Simons Place coffee shop

In de George’s Street Arcade, een overdekte markt, zit Simons Place. Een heel gezellige koffie- en lunchtent met zelfgemaakte taart en Danish pastry, scones en madeleines. Ideaal om te ontbijten of koffie te drinken. Voor de lunch verkopen ze dikke plakken brood met allerlei heerlijk beleg. Koffie en broodjes ook om mee te nemen.


Simons Place coffee shop
22 South Great George’s Street, Dublin
Website

7. L. Mulligan Grocer

Deze klassieke pub heeft een paar jaar geleden nieuwe eigenaars gekregen en serveert sindsdien voornamelijk typisch Ierse (pub)gerechten, maar dan een paar niveautjes hoger dan je gewend bent in pubs. De porties zijn flink en erg smaakvol. Tijdig reserveren is bij L. Mulligan Grocer noodzakelijk als je daar in de avond wilt gaan eten.

€/€€
L. Mulligan Grocer
18 Stoneybatter, Dublin
Website

8. Whiskey Palace @ The Palace Bar

In de drukke uitgaanswijk Temple Bar stikt het van de restaurants, kroegen en clubs. Hoewel de meeste van deze plekken ons veel te toeristisch zijn, zit er op de bovenverdieping van de Palace Bar in de Fleetstreet een heel klein huiskamerachtige whiskeybar: Whiskey Palace. Wij hadden geluk dat we een zitplek konden bemachtigen, maar als je geen zitplek hebt is het geen straf om hier te zijn vanwege de enorme lijst met whiskeys! Ideale plek om na een copieuze maaltijd een digestief te drinken.


Whiskey Palace @ The Palace Bar
21 Fleet Street, Dublin
Website

9. Etto

Etto is een klein Italiaans restaurant dat zeer populair is op dit moment. Je zult bij Etto niet zo snel pizza en pasta op de kaart vinden, maar ze serveren hier allerlei bijzondere moderne Italiaanse gerechten. Etto beschikt over een zeer uitgebreide wijnlijst (niet alleen Italiaans). Ook hier geldt weer dat reserveren noodzakelijk is als je zeker wilt zijn van een tafeltje.

€€
Etto
18 Merrion Row, Dublin
Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close