Carrot cake met topping van roomkaas en kwark

Carrot cake

Wij zijn niet zo van de mierzoete toetjes met veel room als dessert. Daarom bakken we vaak een lekkere taart, koekjes of cake als toetje voor onze etentjes met familie en vrienden. Natuurlijk is niet ieder baksel een daverend succes, maar deze carrot cake, oftewel worteltaart, is dat zeker wel! We hebben de worteltaart nu al een paar keer gemaakt en iedere keer smaakt de carrot cake weer fantastisch en krijgen we veel compli

menten. En bovendien blijft er bijna altijd nog wat over, zodat we het na het weekend lekker mee naar ons werk kunnen nemen.

Benodigdheden

  • Cakevorm

Ingrediënten

Voor de cake

  • 1 sinaasappel
  • 140 gram rozijnen
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 115 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel natrium bicarbonaat
  • 1 volle theelepel kaneel
  • 140 gram donkere basterdsuiker
  • 280 gram geraspte wortel (fijn)
  • 2 eieren
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de topping

  • 100 gram kwark
  • 100 gram roomkaas
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1,5 theelepel citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de schilt van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Doe de geraspte schil met 4 eetlepels sinaasappelsap in een kom en doe daar de rozijnen bij. Laat dit lekker even trekken. Pak een grote kom en mix daar de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de kaneel, het bakpoeder en de natriumbicarbonaat in.

Splits een van de eieren en bewaar de dooier en het wit apart. Meng het eigeel met het hele ei in een schaal. Doe de suiker erbij en mix totdat het een mooie romige massa is. Schenk nu de olie erbij terwijl je langzaam mixt. Als dit klaar is voeg je in delen het bloemmengsel toe en roer dit om met een spatel. Je hebt nu een stevig mengsel.

Klop nu het bewaarde eiwit met een klein snufje natriumbicarbonaat tot zachte pieken. Voeg de wortel en de rozijnen (met vocht) toe aan het deegmengsel en meng dit met een spatel. Vouw er vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit doorheen. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm. Bak de cake 60 minuten of totdat de taart gaar is. Dit test je door er een stokje in te steken: als er geen deeg aan het stokje blijft plakken is de taart gaar. Laat de cake afkoelen.

Terwijl de cake afkoelt kun je de topping maken. Roer de roomkaas, kwark en poedersuiker door elkaar en voeg vervolgens de citroensap toe. Als de cake is afgekoeld kun je de topping aanbrengen op de cake.

Enjoy!

Print pagina

Leave A Reply