Eenvoudige perentaart (torta di pere)
Voor de gelegenheden dat je een dessert op tafel wilt zetten dat zowel superlekker als makkelijk te maken is, dan is deze eenvoudige perentaart (torta di pere) wat voor jou!
Voor de gelegenheden dat je een dessert op tafel wilt zetten dat zowel superlekker als makkelijk te maken is, dan is deze eenvoudige perentaart (torta di pere) wat voor jou!
Met zijn eenvoudige maar smaakvolle combinatie van al dente spaghetti, verse vongole en aromatische ingrediënten, is het een gerecht dat zowel de liefhebbers van pasta als zeevruchten zal bekoren. Geniet van de heerlijke smaken en proef de verleidelijke magie van Spaghetti Vongole.
Geniet van een heerlijke klassieke lasagne Bolognese met dit eenvoudige recept. Bereid een smaakvolle Bolognesesaus met gehakt, ui, wortel en bleekselderij. Maak een romige bechamelsaus en bouw de lasagne op met lagen saus, lasagnevellen en bechamelsaus. Bak in de oven tot goudbruin en laat even rusten. Snijd in stukken en serveer met een groene salade. Een gelaagde en smaakvolle Italiaanse favoriet die indruk maakt op elke tafel. Perfect voor gezellige diners en speciale gelegenheden.
Ontdek de heerlijke Siciliaanse keuken met deze blog over 10 onmisbare gerechten die je absoluut moet proberen. Van de klassieke arancini tot de verleidelijke cannoli, maak kennis met de culinaire hoogtepunten van dit betoverende Italiaanse eiland. Laat je inspireren en maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen met de diversiteit en smaken van de Siciliaanse keuken.
In de hersfst en winter maken we graag stoofperen in rode wijn (pere al vino rosso). Hiervoor deze keer een perfect recept voor stoofpeertjes!
Op doordeweekse avonden wil je soms snel even een lekker pasta in elkaar zetten. Daarvoor is deze pasta Arrabbiata (ook wel geschreven als pasta all’arrabbiata) uitermate geschikt voor. Met slechts vier ingrediënten is de saus eenvoudig en snel te maken. Maar ontzettend lekker van smaak door de tomaten en de lichte pittigheid van de chilipepers.
Als je in Napels bent dan moet je zeker een pizza eten. Om je te helpen hebben wij een aantal van de beste adressen voor je op een rijtje gezet (die we zelf allemaal ook hebben getest).
Je denkt dat je op een gegeven moment alle Italiaanse koekboeken al hebt, maar dat is dus niet waar. Een van die boeken die dat bewijst is het kookboek Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland, van de hand van Giancarlo en Katie Caldesi.
Dit is een antipasti recept voor simpele, maar ontzettend lekkere gefrituurde broodballetjes in tomatensaus: polpette di pane. Dit gerecht komt van oorsprong uit het zuiden van Italië (Puglia en Basilicata).
Wat moet je echt eten in Napels? Wij komen heel graag in Napels. Soms wat korter als we op doorreis zijn en soms wat langer. Niet alleen omdat er altijd veel te zien en te doen is, maar vooral ook vanwege het lekkere eten. Iedereen kent de Napolitaanse pizza, maar weet je dat er nog veel meer typische gerechten uit Napels komen? Gerechten die je zeker weten moet eten als je in Napels bent.