De smaken van Italië – Claudia Roden

3K

Koken is voor ons een grote liefhebberij en zoals je begrijpt zijn we vooral liefhebber van de Italiaanse keuken. Naast dat het fijn is om de lekkerste gerechten op internet te lezen, vinden wij het ook zeer de moeite waard om kookboeken te hebben. Hiermee krijg je veel inspiratie voor gerechten die je nog niet kende. Daarom zetten we af en toe een kookboek in de spotlight die (wat ons betreft) niet in je boekenkast mag ontbreken. Deze keer tippen we je over De smaken van Italië van Claudia Roden.

Standaardwerk

De smaken van Italië van Claudia Roden is een van de standaardwerken over de Italiaanse keuken. De eerste editie verscheen al in 1989, dus niet bepaald vers van de pers. Het boek is sinds de verschijning echter een van de meest gezaghebbende en toegankelijke kookboeken over de lekkerste keuken van de wereld.

Wil je trouwens meer inspiratie voor goede Italiaanse kookboeken voor jezelf of als cadeau voor iemand? Kijk dan eens bij onze blog over de lekkerste Italiaanse kookboeken om cadeau te doen.

De smaken van Italië - Claudia Roden
De smaken van Italië – Claudia Roden

Streken van Italië

Het kookboek behandelt de bekende klassiekers en minder bekende recepten uit alle streken van Italië.  Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.

De Smaken van Italië
Claudia Roden
Hardcover, Fontaine Uitgevers

De smaken van Italië van Claudia Roden is een kookboek dat dus niet op je (Italiaanse) kookboekenplank mag ontbreken.

Bekijk het boek hier

Join the Conversation

  1. Marijke Gussenhoven says:

    Is het “register” nog steeds zo onbeholpen zoals in -zeer slecht bindwerk- “De Italiaanse keuken” van Claudua Roden (1994)? Wie zoekt er bijv. op: gebakken 10x, gebraden, gefrituurde, gegrilleerde, gekookte, gemarineerde, gemengde, gepocheerde, gestoofde, gevulde, enz. enz. Het gerecht zelf staat er vaak niet in. Ik kan er soms wat in vinden. Komt vaker voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close