De smaken van Italië – Italiaanse kookboeken

1.6K

Nu we in tijden van Corona bijna nergens meer heen kunnen is koken voor ons, nog meer dan normaal, een uitlaatklep geworden. We werken op dit moment namelijk vanuit huis en kunnen even niet meer de deur uit om ergens een hapje te gaan eten. Gelukkig zijn de winkels nog open en kunnen we nog wel naar hartenlust koken. Ter inspiratie zullen we zo nu en dan een goed Italiaans kookboek met jullie delen. Deze keer De smaken van Italië van Claudia Roden.

De smaken van Italië - Claudia Roden
Streek voor streek

Standaardwerk

De smaken van Italië van Claudia Roden is een van de standaardwerken over de Italiaanse keuken. De eerste editie verscheen al in 1989, dus niet bepaald vers van de pers. Het boek is sinds de verschijning echter een van de meest gezaghebbende en toegankelijke kookboeken over de lekkerste keuken van de wereld.

Streken van Italië

Het kookboek behandelt de bekende klassiekers en minder bekende recepten uit alle streken van Italië.  Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.

De smaken van Italië van Claudia Roden is een kookboek dat dus niet op je (Italiaanse) kookboekenplank mag ontbreken.

Bekijk het boek hier

De Smaken van Italië
Claudia Roden
Hardcover, Fontaine Uitgevers

Join the Conversation

  1. Marijke Gussenhoven says:

    Is het “register” nog steeds zo onbeholpen zoals in -zeer slecht bindwerk- “De Italiaanse keuken” van Claudua Roden (1994)? Wie zoekt er bijv. op: gebakken 10x, gebraden, gefrituurde, gegrilleerde, gekookte, gemarineerde, gemengde, gepocheerde, gestoofde, gevulde, enz. enz. Het gerecht zelf staat er vaak niet in. Ik kan er soms wat in vinden. Komt vaker voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close