Geef een lekker Italiaans kookboek cadeau – kadotips voor sinterklaas en kerst (2023)

1.2K

Update 2023! Sinterklaas en de kerst komen er weer aan. Je krijgt dan natuurlijk altijd de onvermijdelijke vraag wat voor kado je wilt hebben. Of je bent op zoek naar een leuk sinterklaascadeau of kerstcadeau voor iemand die van koken houdt? Om je te helpen kiezen hebben we daarom voor jou alvast een mooie selectie gemaakt van de vijf lekkerste kookboeken over de Italiaanse keuken en Italië. En we raden je niet zomaar wat aan, want we hebben de kookboeken namelijk allemaal zelf in huis en geprobeerd. Geef een heerlijk kookboek cadeau!

Kookboek cadeau geven

In ons overzicht met goede Italiaanse kookboeken hebben we rekening gehouden met verschillende soorten thuiskoks. De meeste kookboeken bevatten makkelijke recepten, maar vaak ook recepten voor gevorderde thuiskoks. Als je een van deze kookboeken kado geeft, dan weet je zeker dat je altijd goed zit.

De beste Italiaanse kookboeken cadeau sinterklaas en kerst
De beste tips voor Italiaanse kookboeken die je cadeau kunt geven voor sinterklaas of kerst

Welk kookboek cadeau zet jij op je verlanglijstje?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen kookboek cadeau wilt doen aan iemand, maar dat je juist bezig bent met het maken van je verlanglijstje voor de feestdagen. Wat is er leuker dan een fijn kookboek cadeau krijgen voor Sinterklaas of kerst? De onderstaande kookboeken geven je inspiratie welke Italiaanse kookboeken in 2023 het beste en leukste zijn. Wij zetten in ieder geval zeker weer wat Italiaanse kookboeken op ons eigen verlanglijstje dit jaar!

Jamie kookt Italië – Jamie Oliver

Nu ben ik persoonlijk niet een enorme fan van Jamie Oliver, maar we koken toch wel graag uit dit kookboek. Ik moet bekennen dat hij met Jamie kookt Italië een erg lekker kookboek presenteert. Hij keert met Jamie kookt Italië terug naar Italië, het land waar hij al eerder een kookboek over schreef. In een rondreis door Italië kookt hij deze keer samen met Italiaanse nonna’s (oma’s) regionale gerechten. Uiteraard wel met een Jamie Oliver twist. Een lekker kookboek met zowel snelle, uitgebreidere, makkelijke en moeilijkere recepten bevat.

Bekijk dit kookboek!

Jamie kookt Italie - tip kookboek cadeau voor de kerst of sinterklaas
Kookboek tip: Jamie kookt Italie

Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland – Giancarlo Caldesi

We hebben een paar meter aan koekboeken op de boekenplank staan. Je denkt dat je op een gegeven moment alles al hebt, maar dat is dus niet waar. Een van die boeken die dat bewijst is het kookboek Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland, van de hand van Giancarlo en Katie Caldesi.

We kregen dit mooie kookboek een tijdje geleden cadeau. We hebben inmiddels veel gerechten gekookt uit het Italiaanse kookboek Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland.

Bekijk dit kookboek!

Sicilië – heerlijke gerechten van een Italiaans eiland

De Pastabijbel – Roberta Pagnier

Met meer dan 130 pasta recepten mag dit boek zich met recht een Pastabijbel noemen. In de Pastabijbel lees je alles over de meeste soorten soorten pasta’s en sauzen. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en pasta alle vongole tot minder bekende gerechten als pizzoccheri alla valtellina en zite alla sangiovanello. De Pastabijbel is trouwens heel geschikt voor zowel de beginnende kok als ervaren thuiskoks. Dit kookboek mag dus niet op de plank missen van echte pastaliefhebbers.

Bekijk dit kookboek!

Pastabijbel is een kookboek cadeau voor beginners en gevorderde kookliefhebbers

De smaken van Italië – Claudia Roden

De smaken van Italië van Claudia Roden is een van de standaardwerken over de Italiaanse keuken. De eerste editie verscheen al in 1989, dus niet bepaald vers van de pers. Het boek is sinds de verschijning echter een van de meest gezaghebbende en toegankelijke kookboeken over de lekkerste keuken van de wereld.

Het kookboek behandelt de bekende klassiekers en minder bekende recepten uit alle streken van Italië.  Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.

De smaken van Italië van Claudia Roden is een kookboek dat dus niet op je (Italiaanse) kookboekenplank mag ontbreken.

Bekijk dit kookboek!

De smaken van Italië - Claudia Roden - tip kookboek cadeau voor de kerst of sinterklaas
De smaken van Italië – Claudia Roden is een standaardwerk voor Italiaanse recepten

Mangiamo! – Antoinette Coops

Zeventien jaar geleden emigreerde Antoinnette Coops naar Italië. Ze hield een website bij met haar recepten en eindelijk is het zover dat ze een eigen kookboek heeft: Mangiamo! In dit boek deelt ze de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord.

Bekijk dit kookboek!

Mangiamo - Antoinette Coops - tip kookboek kado voor je verlanglijstje voor de feestdagen
Mangiamo – Antoinette Coops

De bijbel van de Italiaanse keuken

In De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio. De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een mooi uitgebreid kookboek met heel diverse Italiaanse recepten.

Bekijk dit kookboek!

De bijbel van de Italiaanse keuken - tip kookboek cadeau voor de kerst of sinterklaas
De bijbel van de Italiaanse keuken

De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.
Deze herziene editie van De Zilveren Lepel telt meer dan 2.000 eenvoudige en originele recepten. Een fantastisch cadeau voor iedere thuiskok! Met dit dikke standaardwerk heb je eigenlijk geen andere Italiaanse kookboeken nodig.

Wist je trouwens dat je ook een Zilveren lepel voor Kinderen hebt?

Bekijk dit kookboek!

De Zilveren Lepel - tip kookboek kado voor je verlanglijstje voor de feestdagen
De Zilveren Lepel

Polpo – Russell Norman

Het kookboek Polpo van Russell Norman is een van onze all-time favourite kookboeken! In dit kookboek staat de keuken van Venetië centraal, met heerlijke gerechten uit deze fantastische stad. Dit kookboek gaat nooit vervelen en we pakken het heel regelmatig uit onze boekenkast. Wat bijvoorbeeld heerlijk is, zijn de recepten voor allerlei kleine hapjes, zoals de cicchetti (soort bruschetta). Ideaal kookboek voor de thuiskok die houdt van het geven van etentjes!

Bekijk dit kookboek!

Polpo – Russell Norman

Inspiratie nodig voor je eigen diner?

Wil je alvast inspiratie opdoen voor je eigen kerstdiner of ander diner tijdens de feestdagen? Bekijk dan eens onze recepten voor de Feestdagen. Je vindt daar gerechten zoals een geroosterde porchetta di Ariccia uit de oven, zelfgemaakte gevulde pasta met pompoen en ricotta of een heerlijke Osso bucco alla Milanese. En nog veel meer recepten voor het familiediner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close