Penne met gerookte zalm, courgette en roomsaus

Dit weekend was het schitterend weer en lijkt de lente echt losgebarsten. Leonie en ik hebben vandaag heerlijk van de zon genoten. Aan het einde van de dag hadden we geen zin om uitgebreid te koken, maar wel zin in een lentegerecht. We maakten een heerlijke en snel te maken penne met gerookte zalm, courgette en roomsaus.

Tuinieren

Zoals vermoedelijk veel Nederlanders zijn we vandaag druk in de weer geweest met tuinieren. In ons geval hebben we het balkon flink onder handen genomen. Alle dode planten weggedaan, de planten die de winter wel hebben overleefd zijn verpot en we hebben nog een paar nieuwe planten gekocht. Heerlijk dat ons balkon nu klaar is voor de lente en dat we daar straks weer lekker vaak kunnen zitten met een hapje en drankje.

Pasta met room zalm,courgette en roomsaus
Penne met room zalm,courgette en roomsaus

Penne met gerookte zalm

Na een hele middag tuinieren in de zon hadden we geen zin meer in winterse kost. We hadden vooral zin in een gerecht dat een beetje lente uitstraalt. We hadden nog zalm, courgettes en wat room in de koelkast liggen, dus daar hebben we een mooie snelle penne met gerookte zalm en courgettes mee gemaakt die we heerlijk in de laatste zonnestralen hebben kunnen eten op ons balkon.

Pasta, zalm en room

Wij hebben dit gerecht gemaakt met gerookte zalm. Dit geeft de roomsaus wat extra subtiele diepte. Mocht je nou meer van de verse zalm zijn dan kan je uiteraard de gerookte zalm vervangen door reepjes verse zalm. Ook kun je de roomsaus natuurlijk maken met allerlei soorten room. Wij hebben vaak nog een een restje niet geklopte slagroom staan, maar als we dat niet hebben dan gebruiken we vaak kookroom. Tot slot geldt natuurlijk ook dat je zelf kunt kiezen welke pasta je lekker vindt. We raden je wel aan een korte pasta te nemen die goed saus vasthoudt, zoals penne of fusili.

Suggesties

Heb je wel zin in pasta maar twijfel je nog een beetje? Je zou ook een heerlijke lasagne met zalm en broccoli kunnen maken of bijvoorbeeld een fantastische pasta met courgette en worstvlees.

Pasta met room zalm,courgette en roomsaus

Penne met gerookte zalm, courgette en roomsaus

Deze simpele pasta is zo klaar en heerlijk voor een doordeweekse dag!
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Beoordeling

5 van 1 stem

Hoeveelheid

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram penne of fussili
  • 2-3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • 1 ui
  • 2 grote courgettes, twee keer door de helft en in plakjes
  • 200 gram crème fraiche
  • 50-75 ml room
  • 200 gram gerookte zalm, in stukjes van 1 x1 cm
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de olijfolie en bak de ui op laag vuur ca 5 minuten. Voeg dan de courgettes en bak ze 15 minuten op halfhoog vuur. Zorg dat ze niet bruin worden maar knapperig blijven.
  • Kook dan de pasta en laat de courgettes doorsudderen. Voeg als de pasta kookt de crème fraiche en room toe aan de courgettes. Laat de saus pruttelen. Voeg op het laatst de zalm toe.
  • Giet de pasta af (niet te hard het pastawater uitschudden, dit zorgt voor binding met de saus) en voeg toe aan de courgettes. Schep om op laag vuur totdat alles goed gemengd is en serveer.
Heb je dit recept gemaakt?Deel je foto met @foodhunting_italia of tag #foodhunting_italia!

1 reactie

Leave A Reply

Waardering