Lasagne met zalm en broccoli

7.4K

Elke week eten wij zeker een of twee keer pasta, maar laatst kwamen wij er echter achter dat wij eigenlijk nooit lasagne maken. Geen idee eigenlijk waarom. In ieder geval niet omdat we het niet lekker vinden. Integendeel zelfs! Daar gaan we dus verandering in brengen en daarom maakten we het recept voor een ontzettend lekkere lasagne met zalm en broccoli (lasagne con salmone e broccoli). Met zelfgemaakte bechamelsaus!

Lasagne met zalm en broccoli
Lasagne met zalm en broccoli

Lasagne met zalm en broccoli

Je kunt lasagne natuurlijk op allerlei manieren maken, waarvan lasagne alla Bolognese waarschijnlijk de bekendste is: met tomatensaus en gehakt. We hadden nog een grote broccoli in onze wekelijkse biologische groentetas zitten en daar wilden we een lekkere lasagne met maken. We bedachten daarom deze overheerlijke zalmlasagne met broccoli. Voor deze lasagne kun je trouwens prima zalm uit de diepvries gebruiken. Het is voor dit gerecht niet nodig om hele chique zalm te gebruiken.

Broccoli pureren

Het grote verschil met ons recept en vele andere recepten voor lasagne met broccoli en zalm is dat de broccoli er in dit recept niet in roosjes ingaat. We kookten de broccoli eerst gaar en daarna pureerden we het samen met wat groene olijven en kappertjes met een staafmixer. Je krijgt zo een soort pesto-achtige puree die fantastisch tussen de lagen van de lasagne kunt smeren. Door de broccoli te pureren krijg je straks een heel lekkere zachte structuur aan je lasagne. Je kunt de lasagne zo ook heel mooi in laagjes maken op deze manier.

Lasagne met zalm en broccoli
Lasagne met broccoli en zalm

Zelf bechamelsaus maken

Naast de broccolipuree is het andere geheime ingrediënt van de lasagne de zelfgemaakte bechamelsaus. Natuurlijk kun je deze kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je doet jezelf echt tekort als je het niet even zelf maakt. Het is zo gepiept en zoveel lekkerder van smaak!

Lasagne met zalm en broccoli

Lasagne met zalm en broccoli

Met dit recept maak je in een handomdraai een ontzettend lekkere lasagne met zalm en broccoli en zelfgemaakte bechamelsaus!
3.30 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 12 lasagnevellen
  • 250 gram zalmfilet, stukjes gesneden en zonder vel diepvries of vers
  • 1 grote stronk stronk broccoli roosjes gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels groene ontpitte olijven
  • olijfolie (extra vergine)
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout
  • 25 gram Parmezaanse kaas of pecorino geraspt

Instructies
 

  • Kook de broccoli een paar minuten al dente (niet te zacht maar wel pureerbaar). Giet af en spoel met koud water om verder garing te voorkomen.
  • Meng met de olijven en kappertjes en pureer met een staafmixer tot een grof mengsel. Voeg een beetje olie toe om te mengen en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Maak de bechamelsaus door de boter in een kleine pan op laag vuur te smelten en voeg de bloem toe. Als de bloem en de boter zijn gemengd voeg je de melk toe.
  • Blijf roeren (met een garde tegen klontjes) totdat een homogeen geheel ontstaat. Blijf het een aantal minuten op laag vuur roeren totdat er een dikke saus ontstaat. Voeg wat nootmuskaat en peper en zout toe.
  • Bouw de lasagne op door te beginnen met een laagje bechamelsaus onder in de schaal en dan de lasagnebladen, de broccoli puree, de bechamel en de zalm. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een mooie laag bechamel waarover je de geraspte kaas strooit.
  • Zet de schaal 30-35 minuten in de oven en serveer meteen.
  • Buon appetito! Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments hieronder! Vinden we leuk! 🙂

Notities

Nodig: kleine ovenschaal en een staafmixer
Trefwoord lasagne, vis
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close