Aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten

23.8K

Melanzane al forno con mozzarella e pomodoro

Aubergine

Wij eten normaal gesproken een aantal dagen in de week geen vlees. Aangezien we iedere week trouw onze biologische groentetas ophalen hebben we genoeg alternatieven voor een lekkere vegetarische maaltijd.
Deze week hadden we aubergine in de tas.

Deze aubergines smeekten er om samen verwerkt te worden in een heerlijk groentegerecht uit de oven. Leonie stelde voor om deze keer een klassieker uit de Italiaanse keuken te maken: melanzane al forno con mozzarella e pomodoro.

Aubergine uit de oven met tomaten mozzarella en olijven

Op zich is het gerecht heel eenvoudig om te maken en bovendien niet zo heel veel werk. Wel moet het gerecht even een tijdje in de oven staan. Dus als je geen haast hebt is dit een ideaal vegetarisch gerecht voor door de week. Je kunt in de tussentijd lekker wat anders gaan doen of een lekker glaasje wijn inschenken.

Wijntip

Bij een osso bucco alla Milanese raden wij een volle rode wijn aan, zoals een Sangiovese uit de Italiaanse regio Emilia-Romagna of Toscane. Je zou kunnen denken aan deze Aurelia Sangiovese di Romagna (via Wijnbeurs). Deze Sangiovese superiore riserva past uitstekend bij dit gerecht vanwege zijn mooie volle smaak die goed samengaat met (geroosterd) vlees en tomaten. Een mooie Italiaanse wijn van de Sangiovese druif is trouwens ook heel geschikt om zo te drinken. Bekijk deze wijn!

3.59 van 12 stemmen

Aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten

Een klassieker uit de Italiaanse keuken: aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten (melanzane al forno con mozzarella e pomodoro).
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 bosje verse basilicum 20 gram
  • 200 gram mozzarella
  • 1 à 2 tenen Knoflook
  • olie
  • wittewijn azijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines in de lengte in vier stukken en snij dit vervolgens in kleinere stukken van ongeveer een centimeter dik.
  • Doe de aubergines met de tomaten en de gehalveerde teen knoflook in een ovenschaal. Doe hier vervolgens een scheut olijfolie, een scheutje wittewijn azijn en wat zout en peper over en meng alles goed door met je handen.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Voeg na 20 minuten de in stukken gesneden mozzarella toe en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Je kunt, wanneer je dat lekker vindt, de grill nog even een paar minuten aanzetten voor wat extra kleur. Verdeel wat verse basilicum over het gerecht.
  • Buon appetito! Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments! Vinden we leuk! 🙂
Auteur: Arnoud
Gang: Bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: groente, oven, vegetarisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close