De bijbel van de Italiaanse keuken
Iedere maand komen er weer nieuwe kookboeken bij over de Italiaanse keuken. De een wat interessanter dan de andere. Een nieuwe klassieker, of tenminste dat …
Iedere maand komen er weer nieuwe kookboeken bij over de Italiaanse keuken. De een wat interessanter dan de andere. Een nieuwe klassieker, of tenminste dat …
Heerlijk gevulde aubergines met vulling van o.a. aubergine, tomaten, mozzarella, parmezaanse kaas en oud brood. Het is handig als je grote aubergines gebruikt voor dit gerecht, want die zijn wat makkelijker leeg te halen zonder dat je door het schilletje heen prikt.
Deze keer het recept voor een lekkere zomerse spaghetti met avocadopesto maken. Dit gerecht kun je aankleden met de ovengedroogde tomaatjes.
Gnocchi met truffelsaus is goddelijk. Hoewel het wel even een klusje is om zelf aardappelgnocchi maken kun je makkelijk een grotere hoeveelheid maken. Dan valt de tijd die je er aan besteedt natuurlijk weer reuze mee.
Risotto met gedroogde tomaten
Dit recept is een fantastische basis voor andere gerechten. De smaak van de tomaten concentreert door het drogen. Je kunt voorstellen wat voor smaakexplosie de tomaten geven als ze klaar zijn!
Doperwten uit de koekenpan (piselli in padella) is een makkelijk en snel recept dat nog lekker is ook. Het is tevens een uitstekend bijgerecht als je een groot diner geeft.
Een van onze all-time favourite risotto’s is de venkelrisotto met een scheutje wodka. Deze risotto is lekker fris met een klein beetje pit en romigheid. Dit gerecht is heerlijk in de lente en zomer.
Deze birramisu is geen gewone tiramisu, maar gemaakt met donker bier in plaats van koffie. Het lijkt gek, maar is veel lekkerder dan gewone tiramisu!
De Falsomagro is een echt Siciliaans gerecht dat over heel Sicilië wordt gegeten. De naam betekent iets als ‘vals mager’ en dat komt doordat de buitenkant van de rollade van mager kalfsvlees is gemaakt en de binnenkant gevuld is met het veel vettere gehakt en eieren.