Broodje met tonijn, pesto en mozzarella uit de oven

14.5K

Na drie weken in de rotzooi van de verbouwing van onze badkamer en toilet te hebben gezeten, is het dit weekend heerlijk bijkomen. Nu de zomer opeens weer terug is van weggeweest is zitten we weer lekker op ons balkon in de zon voor de koffie, de lunch en een glaasje wijn. We maakten deze keer voor de lunch een ontzettend simpel, maar smaakvol broodje met tonijn, pesto en mozzarella uit de oven. Uiteraard geven we je hieronder het recept.

Broodje met tonijn pesto en mozzarella uit de oven
Broodje met tonijn pesto en mozzarella uit de oven

Vakantieplannen naar Sardinië

Terwijl wij dit broodje aten waren we ook druk onze vakantie aan het plannen naar Sardinië. We gaan binnenkort tweeënhalve week naar dit eiland. We zijn nog niet eerder op Sardinië geweest.

Zo in het zonnetje met een lekker broodje met tonijn, pesto en mozzarella kwamen we al behoorlijk in de vakantiestemming.

Er is zo ontzettend veel te doen op Sardinië en ook de Sardijnse keuken en wijnen willen we goed leren kennen. Om die reden doen we nu alvast ons huiswerk, zodat we straks bij de leukste plekken langs kunnen gaan.

De lekkerste dingen die we eten zullen we ook thuis gaan proberen te maken. De lekkere recepten delen we dan via onze blog.

Recept broodje met tonijn

De vakantie is helaas nog niet zover, maar met dit broodje met tonijn, pesto en mozzarella heb je het gevoel dat je in Italië zit. Voor dit recept gebruikten wij ciabattina (kleine ciabattas), maar je kunt natuurlijk allerlei soorten broodje gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt of wat je in huis hebt.

Verder zijn de andere ingrediënten simpel te krijgen bij de supermarkt en heb je ze misschien zelfs wel allemaal in huis. Uiteraard geldt dat bij dit soort eenvoudige recepten de kwaliteit van de ingrediënten bepaald hoe lekker het broodje wordt.

Zelfgemaakte pesto

Op deze ciabatta met tonijn doe je een lekkere laag groene pesto. Je kunt uiteraard gewoon groene pesto uit de supermarkt gebruiken. Mocht je het echt lekker willen maken, probeer dan eens ons recept voor zelfgemaakte pesto alla Genovese (oftewel de klassieke groene pesto met basilicum).

Je kunt ook heel goed een variant op de klassieke groene pesto maken: pesto van cavolo nero (dat is palmkool). Ook superlekker als je cavolo nero kunt vinden in de groentewinkel!

Suggestie

Heb je ook zin om ook andere lekkere Italiaanse broodjes te maken voor de lunch? Probeer dan ook eens het luxe broodje Caprese dat we eerder maakten voor de lunch!

Broodje met tonijn pesto en mozzarella uit de oven

Ciabatta met tonijn, pesto en mozzarella uit de oven

Deze ciabatta met tonijn, pesto en mozzarella uit de oven is een makkelijk broodje om te maken en heerlijk voor de lunch.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 1 ciabatta
 • 1 blikje tonijnstukken op water
 • 1 bol mozzarella
 • pesto
 • peper en zout

Instructies
 

 • Verwarm de oven op 200 graden. Snij de ciabatta in twee stukken en snij de beide helften doormidden. Besmeer alle stukken met wat pesto.
 • Pluk de tonijn in blik een beetje uit elkaar en verdeel over de stukken ciabatta.
 • Verdeel de bol mozzarella in vier stukken en scheur ieder stuk mozzarella in kleinere stukjes. Beleg de stukken ciabatta als laatste met de mozzarella.
 • Leg de stukken ciabatta op de bakplaat en bak ongeveer 5 minuten totdat de mozzarella wat is gesmolten en een beetje een goudbruine kleur begint te krijgen
 • Haal uit de oven en bestrook met wat peper en eventueel nog wat zout en serveer. Buon appetito!
Trefwoord broodje, lunch, vis
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Join the Conversation

 1. Michiel says:

  4 sterren
  Veel eenvoudiger wordt het niet inderdaad, maar het is een erg smakelijke combi.
  Ik heb tonijn in olie gebruikt trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering
Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close