Maak je eigen luxe broodje Caprese

Vandaag scheen de zon lekker en konden we al even lekker op ons balkon zitten. Nu het weer warmer wordt en de zon meer schijnt krijgen we steeds meer zin in zomerse smaken. Vandaag maakten we een lekker luxe broodje Caprese.

Een zomers broodje Caprese met mozzarella, tomaat, basilicum, rucola en pijnboompitten
Een zomers broodje Caprese met mozzarella, tomaat, basilicum, rucola en pijnboompitten

Officieel bestaat een Caprese uit (buffel)mozzarella, tomaten en verse basilicum. Voor dit broodje hebben we wat extra ingrediënten toegevoegd voor nog meer smaak: rucola en pijnboompitjes. Het hoort er officieel niet op, maar ach, lekker is het wel!

Een zomers broodje Caprese met mozzarella, tomaat, basilicum, rucola en pijnboompitten

Luxe broodje Caprese

Een heerlijk broodje Caprese met (buffel)mozzarella, tomaten en verse basilicum. Voor dit broodje hebben we wat extra ingrediënten toegevoegd voor nog meer smaak: rucola en pijnboompitjes.
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Beoordeling

0 van 0 stemmen

Hoeveelheid

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 broodjes, Bijvoorbeeld kleine ciabatta’s
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 1 handje rucola
  • 2 kleine tomaten, in plakjes
  • goene pesto
  • handje pijnboompitjes, Geroosterd
  • scheutje olijfolie (extra vergine)
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de broodjes doormidden. Besmeer alle helften met wat pesto (naar smaak, maar wees niet te zuinig).
  • Doe wat rucola op de onderste helften van de broodjes en verdeel vervolgens de tomatenplakjes en de mozzarella over rucola. Breng op smaak met wat peper en zout en schenk er een scheutje olijfolie overheen.
  • Tot slot leg je wat blaadjes verse basilicum over de broodjes en leg je de bovenste helften op de broodjes. Serveer de broodjes direct. Buon appetito!
Heb je dit recept gemaakt?Deel je foto met @foodhunting_italia of tag #foodhunting_italia!

Leave A Reply

Waardering