Vijf heerlijke Italiaanse kookboeken voor sinterklaas of kerst

816

Sinterklaas en de kerst komen er langzamerhand weer aan. Je krijgt dan natuurlijk altijd de onvermijdelijke vraag wat je wilt hebben. Of misschien moet je wel een leuk sinterklaas cadeau of kerst cadeau bedenken voor iemand die van koken houdt? Om je te helpen kiezen heb ik daarom voor jou alvast een mooie selectie gemaakt van de vijf lekkerste kookboeken van dit moment over de Italiaanse keuken en Italië.

In de top 5 cadeau tips voor kookboeken heb ik rekening gehouden met het niveau en ook de tijd die je tot je beschikking hebt om te koken.

1. Jamie kookt Italië – Jamie Oliver

Jamie kookt Italie - cadeau voor sinterklaas of kerst
Jamie kookt Italië

Nu ben ik persoonlijk niet een grote fan van Jamie Oliver, maar ik moet bekennen dat hij met Jamie kookt Italië toch wel een erg lekker kookboek presenteert. Hij keert met Jamie kookt Italië terug naar Italië, het land waar hij al eerder een kookboek over schreef. In een rondreis door Italië kookt hij deze keer samen met Italiaanse nonna’s (oma’s) regionale gerechten. Uiteraard wel met een Jamie Oliver twist. Een lekker kookboek met zowel snelle, uitgebreidere, makkelijke en moeilijkere recepten bevat.

> Bekijk het boek

2. Mangiamo! – Antoinette Coops

Mangiamo - Antoinette Coops - cadeau voor sinterklaas of kerst
Mangiamo – Antoinette Coops

Zeventien jaar geleden emigreerde Antoinnette Coops naar Italië. Ze hield een website bij met haar recepten en eindelijk is het zover dat ze een eigen kookboek heeft: Mangiamo! In dit boek deelt ze de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord.

> Bekijk het boek

3. De bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken
De bijbel van de Italiaanse keuken

In De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Maak een reis door Italië met recepten uit elke regio. De bijbel van de Italiaanse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een mooi uitgebreid kookboek.

> Bekijk het boek

4. De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel
De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.
Deze herziene editie van De Zilveren Lepel telt meer dan 2.000 eenvoudige en originele recepten. Een fantastisch cadeau voor iedere thuiskok!

> Bekijk het boek

5. Osteria – Grazia Novellini

Osteria - cadeau voor sinterklaas of kerst
Osteria – Grazia Novellini

In tegenstelling tot het Eataly kookboek staat het slow-cooking principe centraal in Osteria. Het boek bevat maar liefst 550 recepten van de beste osteria’s uit heel Italië (een osteria is een restaurant dat van oorsprong eenvoudig eten serveert en voor weinig geld eet). Ook in dit boek wordt er weer een reis gemaakt langs de verschillende regio’s en hun eigen verrassende lokale keukens.

> Bekijk het boek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close