Vijf heerlijke Italiaanse kookboeken voor sinterklaas of kerst

219

Sinterklaas en de kerst komen er langzamerhand weer aan. Je krijgt dan natuurlijk altijd de onvermijdelijke vraag wat je wilt hebben. Of misschien moet je wel een leuk sinterklaas cadeau of kerst cadeau bedenken voor iemand die van koken houdt? Om je te helpen kiezen heb ik daarom voor jou alvast een mooie selectie gemaakt van de vijf lekkerste kookboeken van dit moment over de Italiaanse keuken en Italië.

In de top 5 cadeau tips voor kookboeken heb ik rekening gehouden met het niveau en ook de tijd die je tot je beschikking hebt om te koken.

1. Jamie kookt Italië – Jamie Oliver

Jamie kookt Italie - cadeau voor sinterklaas of kerst
Jamie kookt Italië

Nu ben ik persoonlijk niet een grote fan van Jamie Oliver, maar ik moet bekennen dat hij met Jamie kookt Italië toch wel een erg lekker kookboek presenteert. Hij keert met Jamie kookt Italië terug naar Italië, het land waar hij al eerder een kookboek over schreef. In een rondreis door Italië kookt hij deze keer samen met Italiaanse nonna’s (oma’s) regionale gerechten. Uiteraard wel met een Jamie Oliver twist. Een lekker kookboek met zowel snelle, uitgebreidere, makkelijke en moeilijkere recepten bevat.

> Bekijk het boek

2. Mangiamo! – Antoinette Coops

Mangiamo - Antoinette Coops - cadeau voor sinterklaas of kerst
Mangiamo – Antoinette Coops

Zeventien jaar geleden emigreerde Antoinnette Coops naar Italië. Ze hield een website bij met haar recepten en eindelijk is het zover dat ze een eigen kookboek heeft: Mangiamo! In dit boek deelt ze de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord.

> Bekijk het boek

3. Venetië – Russel Norman

Venetië - Russel Norman - cadeau voor sinterklaas of kerst
Venetië – Russel Norman

Na zijn eerste kookboek Polpo (naar zijn gelijknamige restaurants in Londen) uit 2012 presenteerde Russel Norman dit jaar zijn nieuwe kookboek Venetië. Polpo is al jaren een van mijn favoriete kookboeken en Venetië gaat vast ook die kant op. Het kookboek bevat namelijk heerlijke recepten voor de iets meer geoefende thuiskok. Maak indruk op je familie en vrienden als je iets uit dit boek op tafel tovert!

> Bekijk het boek

4. Eataly – Spectrum uitgevers

Eataly - cadeau voor sinterklaas of kerst
Eataly

Eataly is hét eetwarenhuis van Italië en heeft nu volgens mij wel een vestiging in alle grote steden. Toen ik de eerste Eataly jaren geleden leerde kennen zat het nou niet bepaald op een A-locatie in Rome (verstopt bij station Rome Ostiense). Na een speurtocht en totaal onvoorbereid op wat komen ging liepen we bij Eataly naar binnen. Wat een enorme delicatessenwinkel met alleen maar eten, drinken, kookspullen en verschillende restaurants! Inmiddels is het een imperium van eetwinkels en hebben ze ook een eigen kookboek uitgebracht. Het boek bevat 300 moderne Italiaanse recepten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan, maar die dus ook in een drukke levensstijl passen. Een must voor op de boekenplank als je van lekker eten houd en niet te lang in de keuken wilt staan!

> Bekijk het boek

5. Osteria – Grazia Novellini

Osteria - cadeau voor sinterklaas of kerst
Osteria – Grazia Novellini

In tegenstelling tot het Eataly kookboek staat het slow-cooking principe centraal in Osteria. Het boek bevat maar liefst 550 recepten van de beste osteria’s uit heel Italië (een osteria is een restaurant dat van oorsprong eenvoudig eten serveert en voor weinig geld eet). Ook in dit boek wordt er weer een reis gemaakt langs de verschillende regio’s en hun eigen verrassende lokale keukens.

> Bekijk het boek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close