Gedroogde tomaten uit de oven

6.9K

De Italiaanse keuken staat bekend om de relatief eenvoudige keuken waarbij de nadruk ligt op het gebruik van de juiste ingrediënten. De ingrediënten ondergaan vaak weinig bewerking tijdens het kookproces. Hierdoor is de kwaliteit van de ingrediënten in belangrijke mate bepalend voor de smaak van het gerecht. Deze keer maken we daarom een eenvoudig basisrecept voor half gedroogde tomaten uit de oven die je vervolgens weer kunt gebruiken in allerlei soorten gerechten, zoals een heerlijke risotto of door de pasta.

Gedroogde tomaten

Om gedroogde tomaten uit de oven te maken heb je niet veel nodig. Je kunt het namelijk in een grote hoeveelheid maken op een moment dat het jou uitkomt. Het is namelijk ontzettend weinig werk, het moet alleen een tijdje op een lage temperatuur in de oven staan.

Gedroogde tomaten uit de oven
Gedroogde tomaten uit de oven

Smaakexplosie

Voor dit gerecht kun je allerlei soorten tomaten gebruiken, maar we raden je aan om wat kleinere smaakvolle tomaten te nemen. Deze drogen namelijk wat sneller dan grote tomaten. Wij gebruikten een mengsel van trostomaten en kerstomaten. De smaak van de tomaten concentreert door het drogen dus je kunt voorstellen wat voor smaakexplosie de tomaten geven als ze klaar zijn! Door het gebruik van verse groene kruiden krijgen de tomaten extra veel smaak.  

2.34 van 6 stemmen

Gedroogde tomaten uit de oven

Voor dit gerecht kun je allerlei soorten tomaten gebruiken, maar we raden je aan om wat kleinere smaakvolle tomaten te nemen. Wij gebruikten een mengsel van trostomaten en kerstomaten. De smaak van de tomaten concentreert door het drogen dus je kunt voorstellen wat voor smaakexplosie de tomaten geven als ze klaar zijn!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 min

Ingrediënten

  • 500 gram Trostomaten en kerstomaten Wij gebruiken een mengsel
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 2 theelepels zeezout of maldonzout
  • paar takjes verse kruiden zoals tijm, oregano, dragon of salie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 120 graden.
  • Was en halveer de tomaten, en leg ze met hun open kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi de tomaten met suiker en het zout en verdeel de kruiden over de tomaten. Zet 2 uur in de oven.
  • De tomaten zijn direct te gebruiken, maar je kunt ze ook invriezen.
Ovenschaal
Auteur: Arnoud
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: oven, vegetarisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering
Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close