Wij zijn dol op uitgebreid koken, maar op doordeweekse avonden hebben wij ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Het is dan fijn om wat recepten bij de hand te hebben die in een handomdraai klaar zijn en bovendien ook nog een beetje gezond. Een gerecht dat zeker in deze categorie valt zijn de doperwten uit de koekenpan (piselli in padella). Een ontzettend makkelijk en snel recept dat nog lekker is ook.

Je kunt voor dit gerecht uiteraard diepvries doperwten gebuiken, maar verse erwten zijn natuurlijk wel veel lekkerder. Deze zijn echter natuurlijk niet altijd in het seizoen en vaak niet heel makkelijk te krijgen. Tegenwoordig vind je soms wel verse doperwten in het koelschap van de supermarkt.
De doperwten in bouillon is niet alleen een lekker snel recept voor de door de week. Het is tevens een uitstekend bijgerecht als je een groot diner geeft. Dit groentegerecht past bijvoorbeeld heerlijk bij vleesgerechten zoals de involtini van kip of de kalfsrollade gevuld met gehakt en ei.
Buon appetito!
Snelle doperwten uit de koekenpan
Ingrediënten
- 300 gram doperwten diepvries is prima, vers is natuurlijk het lekkerste
- 250 ml groentebouillon
- 1 kleine ui gesnipperd
- olijfolie (extra vergine)
- Peper en zout
Boodschappen
Instructies
- Verhit de groentebouillon
- Snipper intussen de ui fijn en fruit deze aan op een laag vuur totdat ze glazig worden
- Zet het vuur hoger en voeg de doperwten toe aan de uien en laat een paar minuten al roerend verwarmen
- Voeg nu de bouillon toe totdat de erwten bedekt zijn. Voeg wat gemalen peper toe. Laat de erwten nu koken op middelhoog vuur totdat de bouillon bijna is verdampt.
- Als de bouillon is verdampt en de doperwten gaar zijn dan is het gerecht klaar. Proef of je nog zout en peper wilt toevoegen en serveer.
- Buon appetito!
Zelf gedaan met rode ui en gebakken krieltjes in de schil uit de airfraier gaf iets meer pit aan t eten
Ziet er lekker uit, alleen de advertenties toonden allemaal voeten, de een nog smeriger dan de ander. Mijn eetlust is wel weg