Snelle dip van cannellinibonen met citroen en peterselie

Wanneer wij een feestje geven maken we meestal zelf een aantal lekkere dips. Veel lekkerder dan de meeste kant-en-klare smeersels uit de supermarkt en bovendien zo klaar. Dit weekend maakten we bijvoorbeeld deze heerlijke snelle dip van cannellinibonen met citroen en peterselie.

Cannellinibonen

Voor deze dip gebruiken we cannellinibonen. Grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt of dat je ze niet kunt vinden in de supermarkt. In Italië zijn ze heel gewoon maar hier vind je ze niet overal. Echter kun je ze als je een beetje zoekt echt wel vinden. Zelf vond ik ze bij de lokale groenteboer. Cannellinibonen lijken een beetje op witte bonen, maar smaken net iets anders en zijn bovendien wat romiger van textuur. Uitermate geschikt dus voor het maken van een lekkere bonendip.

Cannellinibonendip met peterselie en citroen
Cannellinibonendip met peterselie en citroen

Suggesties om te serveren

Serveer de bonenpuree nadat je het gemaakt hebt met bijvoorbeeld geroosterde stukjes stokbrood.

Als je een feestje geeft dan is het leuk om meerdere dips en snacks te maken. Heb je al eens gedacht aan bonenpuree uit Puglia, gefrituurde groente in een knapperig jasje of knapperige broodballetjes in tomatensaus? Het is ook altijd leuk om zelf een Italiaanse borrelplank samen te stellen.

Snelle dip van cannellinibonen met citroen en peterselie

Dit weekend maakten we deze heerlijke snelle dip van cannellinibonen met citroen en peterselie. Deze puree is heerlijk op stukjes geroosterd stokbrood.
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Antipasti en snacks, Sauzen en dips
Keuken: Italiaans
Trefwoord: antipasti, sauzen en dips, snel
Porties: 8 personen
Pin recept!

Equipment

  • Keukenmachine, staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 1 blik cannellinibonen 400 gram
  • 1 teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een halve citroen
  • bosje peterselie
  • zout en peper
  • extra vergine olijfolie

Instructies

  • Laat de bonen uitlekken in een zeef en spoel ze kort af. Verdeel de bonen in twee porties.
  • Marineer de ene helft van de bonen met wat olijfolie, het citroensap, de citroenrasp en een klein bosje gehakte peterselie. Strooi wat zout en peper erover. Laat een minuut of 10 marineren.
  • Pureer de andere helft van de bonen met een flinke scheut olijfolie, zodat je een mooie soepele puree hebt.
  • Doe de puree in een mooie schaal en schep de gemarineerde bonen eroverheen. Als je wil kun je de bonen mengen met de puree, zoals ik gedaan heb. Serveer bijvoorbeeld met geroosterd brood. Buon appetito!

Leave A Reply