Snelle pompoensoep met groene kruiden
Er komt nog steeds allerlei lekkers van het land. Vorige week kregen we nog twee courgettes en nu hadden we nog een lekkere pompoen liggen. …
Er komt nog steeds allerlei lekkers van het land. Vorige week kregen we nog twee courgettes en nu hadden we nog een lekkere pompoen liggen. …
Caponata is een heerlijk vegetarisch bijgerecht bij allerlei soorten vleesgerechten. Je kunt het in grote hoeveelheid maken en goed bewaren!
Het afgelopen voorjaar heb ik zelf een een houten kweektuin/-kas op poten gemaakt voor op ons balkon om groene tuinkruiden te kweken. Na een zomer …
Melanzane alla Parmigiana is een typisch Siciliaans gerecht dat je in andere regio’s van Italië niet zo snel tegen zult komen. De beste melanzane eet je natuurlijk op Sicilië, maar met dit recept voor Melanzane alla Parmigiana haal je Sicilië een stukje dichterbij!
Zo nu en dan heb je na een etentje of feestje nog wat oud (stok)brood over. Zonde om weg te gooien, want je kunt er nog allerlei lekkere dingen mee doen. Vandaag deel ik het recept voor een verrukkelijke en makkelijk te maken caesar salade met jullie waarin je ook je oude brood kwijt kunt. In de vorm van zelfgemaakte croutons!
Afgelopen weekend werd ik door huisgenoot L. verrast met een tripje naar Dublin! Ik wist wel dat ik een dag vrij moest nemen van mijn …
Dit Italiaanse stoofpotje is echte comfort food en is ideaal als je iets hartverwarmends wilt eten in de herfst en winter. En niet onbelangrijk: het staat binnen een half uurtje op tafel!
In Nederland zijn we niet gewend om met worstvlees te koken, maar het is natuurlijk gewoon zeer kruidig en smaakvol gehakt waarmee je heerlijke pasta’s kunt maken. Je kunt in Italië daarom voor pasta con salsiccia ook worstvlees los als gehakt kopen, zonder dat er een worstje van gemaakt is.
Ik kende piccalilly als iets van vroeger dat we bij altijd de boerenkool stamppot aten. In geen jaren heb ik het meer gegeten of zelfs …
Ontdek dit heerlijke Italiaanse pizzadeeg recept voor de perfecte pizza. Met eenvoudige ingrediënten en een stapsgewijze handleiding, maak je zelf de meest smaakvolle pizza’s thuis. Buon appetito