Sinds een tijdje ben ik aan het hardlopen en ik heb me – ik zie er nu al tegenop – ingeschreven voor de hele marathon van Amsterdam in oktober dit jaar. Het duurt nog wel een tijdje dat het zover is, maar ik ben al wel begonnen met trainen, want 42 kilometer is natuurlijk niet een stukje dat je zomaar rent. Ik merk inmiddels ook aan mijn eetlust dat ik veel kilometers per week maak. Goede voedzame maaltijden gaan er dus wel in. Gelukkig kookt pastakoningin L. iedere week een lekker pastaatje voor me. Deze week een lekkere, snelle en gezonde pasta met courgette en worstvlees.
Pasta met courgette en worstvlees
Het recept is het lekkerste wanneer je goede worstjes gebruikt. Zelf gebruikten we de verse Toulouse worstjes van Brandt en Levie (te koop bij Marqt), maar je kunt het natuurlijk met ieder andere verse worst maken. Lekkere merquez worstjes zouden volgens mij ook erg lekker zijn in deze pasta. Gewoon proberen en variëren dus!
Pasta met courgette en worstvlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 1 ui gesnipperd
- 2 courgettes in blokjes
- 100 ml witte wijn of bouilon
- chilipoeder
- 2 lekkere verse worstjes zonder vel in kleine stukjes
- 200 gram pasta penne
Instructies
- Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie en snij intussen de courgette in kleine blokjes.
- Doe de blokjes courgette bij de ui en stoof dit ongeveer 20 minuten met het deksel op de pan. Voeg als je van een beetje pit houdt ook wat chilipoeder toe naar snaak. Voeg zo nu en dan een klein scheutje wijn of bouilon bij de courgettes tijdens het stoven (niet teveel, want anders wordt het gerecht te vochtig).
- Zet het water voor de pasta op en haal het worstvlees uit het velletje en snij in kleine stukjes. Doe de pasta in het kokende water en kook beetgaar.
- Voeg het worstvlees na tien minuten toe aan het courgettemengsel en laat mee sudderen.
- Als de courgettes lekker zacht zijn is het klaar.
- Meng met de pasta en serveer. Eet smakelijk!