In het weekend neem ik meestal de tijd om lekker uitgebreid te koken of een culinair projectje uit te voeren. Vandaag heb ik bijvoorbeeld voor het eerst zelf kaas gemaakt, waarover ik later deze week een blog zal maken. Door de week heb ik helaas veel minder tijd om dit soort dingen te doen. Dan is het fijn als je snel iets lekkers in elkaar kunt draaien. En helemaal mooi als het ook nog een gezond is. Daarom deze keer een recept voor linzensalade.
Linzensalade
Ik had nog wat ingrediënten in de koelkast liggen en een blik linzen in de kast staan en daar heb ik een lekkere salade van gemaakt. Kijk dus vooral ook wat je zelf nog aan groentje in de koelkast hebt liggen en voeg dat lekker toe aan de salade.
Ingrediënten
Dit recept is een bijgerecht voor twee personen, of een lekkere hoeveelheid voor één persoon als hoofdgerecht.
- Blik linzen
- Halve rode ui, in dunne ringen
- Handje gehakte peterselie
- Twee eetlepels goede olijfolie
- Eetlepel rodewijn azijn
- Circa 50 gram zachte geitenkaas
- Stengel bleekselderij, in dunne plakjes
- Peper en (zee)zout
Bereiding
Giet de linzen af en doe deze in een schaal. Giet er een scheut olijfolie overheen en een eetlepel rodewijn azijn en roer alles goed door. Snij de rode ui in dunnen ringen, snij de bleekselderij in dunne plakjes en hak de peterselie fijn. Doe dit ook bij de linzen. Kruimel de geitenkaas over de salade en voeg peper en zout toe naar smaak. Lekker is om de salade af te werken met wat grof zeezout. Proef of het gerecht goed op smaak is. Voeg anders nog wat olie of rodewijn azijn toe.
Je kunt de salade los eten, maar met een stukje Turks brood is het nog lekkerder. Op die manier kun je er ook volwaardige maaltijd van maken.