Spaans stoofpotje van vis met chorizo en kikkererwten

Spaans stoofpotje van vis, chorizo en kikkererwten

Laatst liep ik over de markt om een mooi stukje vis te kopen voor het avondeten. Opeens moest ik denken aan de combinatie vis en chorizo (ik weet ook niet waarom). Ik kreeg daardoor meteen zin een Spaans stoofpotje met vis en chorizo. Echt typisch van dat comfortfood waar ik zo van hou: volle smaken van goede ingrediënten en hartverwarmend als je het eet. Zeker nu de herfst losgebarsten is, is dit een geweldig gerecht dat je ook eens zou moeten maken.

Zelf kocht ik voor dit gerecht wat rode poon en wijting, maar je kunt er natuurlijk allerlei sooten (wit-)vis doorheen doen. Ook grote garnalen zouden zeker niet misstaan in dit gerecht. Het Spaans stoofpotje is in kleinere porties heerlijk als een voorgerecht en als hoofdgerecht is het natuurlijk ook prima te eten (recept is dan voor ongeveer twee porties).

Bereidingstijd: +- 30 minuten
Aantal porties: 4

Ingrediënten

  • Scheut olijfolie
  • 1 ui, doormidden en dan in dunne ringen
  • 150 gram chorizo, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • +- 400 gram witte vis, in stukjes (bijvoorbeeld rode poon, wijting of kabeljauw)
  • 1 blik kikkererwten (200 gram)
  • Eetlepel citroensap
  • Peterselie, fijngehakt
  • Citroenrasp, naar smaak
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Fruit de ui aan in wat olijfolie en laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg de blokjes chorizo toe en bak deze tot ze knapperig beginnen te worden. Giet de tomatenblokjes in de pan en voeg nog 200 ml water toe aan het mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat vijf minuten zachtjes koken zodat het wat indikt.

Doe de stukjes vis en de kikkererwten in de pan en laat alles nog circa 5 minuten zachtjes koken, of totdat de vis gaar is. Breng op smaak met zout en peper en stooi de peterselie over het gerecht en wat citroenrasp (zest) naar smaak. Serveer in diepe borden.

Eet smakelijk!

Maak je een foto van het resultaat en deel ‘m via instagram met @foodhuntingNL!

Print pagina

Leave A Reply