Vandaag scheen de zon lekker en konden we al even lekker op ons balkon zitten. Nu het weer warmer wordt en de zon meer schijnt krijgen we steeds meer zin in zomerse smaken. Vandaag maakten we een lekker luxe broodje Caprese.
Caprese
Officieel bestaat een Caprese uit (buffel)mozzarella, tomaten en verse basilicum. Voor dit broodje hebben we wat extra ingrediënten toegevoegd voor nog meer smaak: rucola en pijnboompitjes. Het hoort er officieel niet op, maar lekker is het wel! Bij ons recept voor een klassieke salade Caprese lees je meer over de herkomst van de ingrediënten.
Maak je Italiaanse lunch
Je kunt dit broodje lekker snel maken als lunch, maar het is ook heerlijk als onderdeel van een grotere (zomerse) lunch met vrienden en/of familie in de tuin of in het park. Denk dan aan een Italiaanse plank met allerlei lekkere dingen of een broodje met tonijn en mozzarella uit de oven. Op deze pagina vind je meer lekkere lunchgerechten.
Wijntip
Bij een osso bucco alla Milanese raden wij een volle rode wijn aan, zoals een Sangiovese uit de Italiaanse regio Emilia-Romagna of Toscane. Je zou kunnen denken aan deze Aurelia Sangiovese di Romagna (via Wijnbeurs). Deze Sangiovese superiore riserva past uitstekend bij dit gerecht vanwege zijn mooie volle smaak die goed samengaat met (geroosterd) vlees en tomaten. Een mooie Italiaanse wijn van de Sangiovese druif is trouwens ook heel geschikt om zo te drinken. Bekijk deze wijn!
Luxe broodje Caprese
Ingrediënten
- 2 broodjes Bijvoorbeeld kleine ciabatta’s
- 1 bol mozzarella in plakjes
- 6 blaadjes verse basilicum
- 1 handje rucola
- 2 kleine tomaten in plakjes
- goene pesto
- handje pijnboompitjes Geroosterd
- scheutje olijfolie (extra vergine)
- peper en zout
Boodschappen
Instructies
- Snij de broodjes doormidden. Besmeer alle helften met wat pesto (naar smaak, maar wees niet te zuinig).
- Doe wat rucola op de onderste helften van de broodjes en verdeel vervolgens de tomatenplakjes en de mozzarella over rucola. Breng op smaak met wat peper en zout en schenk er een scheutje olijfolie overheen.
- Tot slot leg je wat blaadjes verse basilicum over de broodjes en leg je de bovenste helften op de broodjes. Serveer de broodjes direct. Buon appetito!