Pesto van cavolo nero uit Toscane
Maak een verrassende pesto van cavolo nero (palmkool) met knoflook, amandelen en olijfolie. Heerlijk als pastasaus, broodbeleg of dip – voedzaam, aards en boordevol smaak.
Maak een verrassende pesto van cavolo nero (palmkool) met knoflook, amandelen en olijfolie. Heerlijk als pastasaus, broodbeleg of dip – voedzaam, aards en boordevol smaak.
Sinds jaar en dag hebben wij iedere week een biologische groentetas. Elke keer is het weer een verrassing wat voor groentes er in zitten. Zoals …
Nu de dagen weer korter worden en de herfst in volle hevigheid is losgebarsten krijg ik opeens weer zin in chocoladetaart.Daarom deze keer dus het recept voor een heerlijke chocoladetaart die én makkelijk te maken is én niet in de oven hoeft!
Deze heerlijke pittige pizza met ‘nduja worst uit de provincie Calabrië in het zuiden van Italië is onweerstaanbaar lekker. Hoewel de pizza maar een paar ingrediënten bevat barst deze van de smaak.
Deze zelfgemaakte chili olie komt van oorsprong uit het zuiden van Italië, uit Calabrië. Dit is de zuidelijkste Italiaanse provincie en ligt in de punt van de laars. De olio al peperoncino wordt in Italië ook wel olio santa genoemd (heilige olie).
Er komt nog steeds allerlei lekkers van het land. Vorige week kregen we nog twee courgettes en nu hadden we nog een lekkere pompoen liggen. …
Caponata is een heerlijk vegetarisch bijgerecht bij allerlei soorten vleesgerechten. Je kunt het in grote hoeveelheid maken en goed bewaren!
Het afgelopen voorjaar heb ik zelf een een houten kweektuin/-kas op poten gemaakt voor op ons balkon om groene tuinkruiden te kweken. Na een zomer …
Melanzane alla Parmigiana is een typisch Siciliaans gerecht dat je in andere regio’s van Italië niet zo snel tegen zult komen. De beste melanzane eet je natuurlijk op Sicilië, maar met dit recept voor Melanzane alla Parmigiana haal je Sicilië een stukje dichterbij!
Zo nu en dan heb je na een etentje of feestje nog wat oud (stok)brood over. Zonde om weg te gooien, want je kunt er nog allerlei lekkere dingen mee doen. Vandaag deel ik het recept voor een verrukkelijke en makkelijk te maken caesar salade met jullie waarin je ook je oude brood kwijt kunt. In de vorm van zelfgemaakte croutons!