Involtini van kip met ricotta, prosciutto en salie

5.7K

Wanneer je vrienden te eten krijgt is het altijd de vraag wat voor lekkers je ze voor zult zetten. Soms heb je niet zo heel veel tijd om het eten voor te bereiden, maar wil je wel een mooi gerecht op tafel zetten. In dat geval kun je uitstekend deze involtini di pollo, oftewel kiprolletjes met ham, voorschotelen.

Involtini van kip met ricotta, prosciutto en salie
Involtini van kip met ricotta, prosciutto en salie

Involtini di pollo

Involtini kun je maken met allerlei soorten vlees, zolang je het vlees maar dun kunt slaan, zodat je vlees later goed kunt oprollen. Voor deze kiprolletjes heb ik voor kippendijfilet gekozen, want het dijvlees is wat vetter en sappiger dan de kipfilets. Dit komt de smaak van de gevulde kiprolletjes echt ten goede. Vaak bakken Italianen de involtini eerst aan in de olie en garen ze de kiprolletjes vervolgens langzaam in de tomatensaus. In dit recept heb ik dit niet gedaan omdat de smaken op zichzelf al zo lekker zijn.  

Involtini van kip met ricotta, prosciutto en salie

Kiprolletjes met ham

Voor dit recept heb ik me namelijk een beetje laten inspireren door de Romeinse klassieker Saltimbocca alla Romana (kalfsvlees met salie, prosciutto en Marsala of witte wijn). De rolletjes zijn namelijk gevuld met een mengsel van ricotta en salie en de rolletjes zijn vervolgens omwikkeld met prosciutto. Je kunt de rolletjes uiteraard ook met pancetta omwikkelen. Ook heel erg lekker! Net als bij de saltimbocca heb ik de aanbaksel even losgebakken met een scheut Marsala voor een heerlijke jus.

Wat serveren bij de involtini?

Je kunt bij de involtini lekker wat gegrilde courgette linten maken. Of wat dacht je van deze doperwten uit de koekenpan? Voorafgaand aan de involtini zouden we een lekkere pasta adviseren. Je vindt veel lekker pastarecepten op onze pagina Pasta en pizza. Als dessert kun je lekker een affogato al caffè (espresso met een bolletje roomijs) maken of een heerlijke espresso panna cotta.

Buon appetito!

Involtini van kip met ricotta, prosciutto en salie

Voor dit recept heb ik mij laten inspireren door de Romeinse klassieker Saltimbocca alla Romana (kalfsvlees met salie, prosciutto en Marsala). De kiprolletjes zijn namelijk gevuld met een mengsel van ricotta en salie en vervolgens zijn de rolletjes omwikkeld met prosciutto en na het bakken afgeblust met wat Marsala voor een heerlijke jus.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kippendijfilets liefst biologisch
  • 4 eetlepels ricotta
  • 1 theelepel tijn gedroogd
  • 4 blaadjes Salie verse
  • 4 plakjes prosciutto (=rauwe Italiaanse ham)
  • 2 eetlepels Marsala Of witte wijn als je geen Marsala hebt
  • olijfolie (extra vergine)
  • • 4 eetlepels kappertjes
  • Zout

Instructies
 

  • Leg de kippendijfilet tussen twee stukken huishoudfolie. Sla de kippendijfilet zo plat mogelijk met een vleeshamer. Het is wel belangrijk dat de kip aan een stuk blijft.
  • Meng de ricotta met de tijm en wat peper en zout.
  • Pak een stuk huishoudfolie en leg daar twee plakken prosciutto op. Zorg dat deze elkaar een klein beetje overlappen. Leg vervolgens de plat geslagen kippendijfilet op de prosciutto. Smeer de helft van het ricottamengsel uit over de platgeslagen kipfilet. Herhaal dit voor de andere kippendijfilet.
  • Rol de kip voorzichtig op in de huishoudfolie. Rol de huishoudfolie strak op, zodat je een soort worstje krijgt. Als het goed is bedekt de prosciutto de hele buitenkant van de kip. Leg de kip nu bij voorkeur een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de kip uit de koelkast en verwijder het huishoudfolie. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de rolletjes in 10-15 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en blus af met wat Marsala om de aangebakken restjes los te krijgen.
  • Serveer de involtini op een bord en giet er een lepel jus overheen.
  • Eet smakelijk en vergeet niet om een foto van je gerecht op Instagram te zetten met @foodhunting_italia erbij!
Trefwoord kip, vlees
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close