Focaccia met kaas en ui uit Ligurië
Deze keer een mooi recept voor focaccia met kaas en ui. Het resultaat is echt verbluffend en doet je alle supermarkt focaccia’s snel vergeten!
Deze keer een mooi recept voor focaccia met kaas en ui. Het resultaat is echt verbluffend en doet je alle supermarkt focaccia’s snel vergeten!
Vegetarisch koken vergroot bij ons de creativiteit in de keuken. We zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe gerechten of we bedenken nieuwe combinaties, zoals deze vegetarische boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist.
Deze week was ik aanwezig bij de boekpresentatie van Lekker Vet. Het eerste boek voor het brede publiek op het gebied van olijfolie. Het is …
Dit Italiaans stoofpotje met vis en ‘nduja is echt comfortfood. Zeker in herfst en winter is dit een geweldig hartverwarmend gerecht dat je ook eens zou moeten maken.
Deze carrot cake met een topping van roopmkaas en kwark is ieder keer weer een groot succes!
Vandaag een recept voor het maken van je eigen verse kaas. En nee, voor deze kaasjes hoef je niet een paar maanden te wachten tot ze klaar zijn en je kunt bovendien variëren met smaken tot je er bij neervalt. En het maken ervan is vaak alleen al ontzettend leuk.
In het weekend neem ik meestal de tijd om lekker uitgebreid te koken of een culinair projectje uit te voeren. Vandaag heb ik bijvoorbeeld voor …
Afgelopen zondag stond de eerste officiële Foodhunting Sunday Roast op het programma. Oftewel lekker met familie en vrienden een hapje eten en een beetje in de …
Zoals de naam Ossobuco alla Milanese al verklapt komt dit gerecht oorspronkelijk uit Milaan. Dit gerecht kun je daar in alle trattoria’s bestellen. Daar eet men het normaal gesproken met een risotto alla Milanese, maar je kunt het ook serveren met bijvoorbeeld polenta of pasta. De naam ossobuco betekent letterlijk ‘hol bot’ of ‘bot met een gat’. Dit gat ontstaat tijdens het sudderen als het merg uit het bot loskomt. Dit geeft het gerecht die mooie diepe smaak.
Olijfolie: het smeermiddel van de Nederlandse keuken. Het product waar we in bakken, dat we over onze salades schenken en waar we in het restaurant ons …