Romige pompoenrisotto met salie

Met deze donkere en regenachtige dagen krijgen wij altijd zin in stevige maaltijden en comfort food. Een van de ingrediënten waar wij in de herfst en winter veel mee koken is pompoen. Je hebt ‘m namelijk in allerlei soorten en je kunt er werkelijk van alles mee maken. Deze keer daarom een recept voor een hele lekkere romige pompoenrisotto met salie.

Welke pompoen voor pompoenrisotto?

Net zoals er verschillende soorten risotto zijn waar je uit kunt kiezen, elk met specifieke eigenschappen, zijn er ook allerlei soorten pompoen. Voor dit gerecht maakt het op zich niet zoveel uit welke soort je gebruikt, maar maakten de pompoenrisotto deze keer met flespompoen. Deze is makkelijk te schillen en bovendien niet zo heel erg groot.

Pompoenrisotto met salie - close
Pompoenrisotto met salie – close

Suggesties

Wil je toch liever een andere risotto maken? Kijk dan ook eens bij onze venkelrisotto en risotto met gedroogde tomaten.

Pompoenrisotto met salie

Pompoenrisotto met salie

Met deze overheerlijke pompoenrisotto maak je van ieder etentje een feestje.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur

Beoordeling

0 van 0 stemmen

Hoeveelheid

Porties: 2

Ingrediënten

Materiaal

  • Pan met dikke bodem
  • Grote ovenschaal

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Schil intussen de pompoen en snij deze in kleine stukjes. Hak de salie grof en doe samen met de pompoen en een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal. Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal circa 30 minuten in de oven.
  • Maak de bouillon en breng tegen de kook aan. Snipper de ui en verhit intussen de boter in de pan. Doe de uien in de pan en roer circa 5 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn.
  • Voeg de rijst toe in de pan en roer goed door zodat alle rijst bedekt is met boter. Laat even kort bakken in de boter.
  • Voeg het glas wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen/verdampt. Voeg vervolgens een flinke schep bouillon door en blijf roeren totdat de risotto weer bijna droog is. Blijf net zo lang bouillon toevoegen totdat de risotto mooi beetgaar is (al dente).
  • Pureer intussen de helft van de geroosterde pompoenblokjes. Roer de pompoenpuree door de risotto en voeg ook de geraspte kaas door. Laat nu een paar minuten staan met het deksel op de pan.
  • Roer nu de overige pompoenblokjes door de risotto en serveer. Buon appetito!
Heb je dit recept gemaakt?Deel je foto met @foodhunting_italia of tag #foodhunting_italia!

Leave A Reply

Waardering