Eenvoudige perentaart (torta di pere)

6K

Heerlijke verse perentaart

Tijdens de eerste Foodhunting sunday roast hadden we onze eettafel vol zitten met vrienden voor een copieus driegangendiner. Voorbereiding is dan het sleutelwoord, want als iedereen eenmaal is gearriveerd wil je ook niet meer te lang in de keuken staan. Voor de gelegenheden dat je dessert op tafel wilt zetten dat én superlekker is én makkelijk te maken is deze eenvoudige perentaart wat voor jou.

Deze perentaart lijkt op clafoutis

De taart lijkt qua structuur op de traditionele Franse clafoutis met kersen. Met kersen is de taart erg lekker, maar met peer vind ik ‘m eigenlijk nog veel lekkerder. Toevallig had ik twee sappige rijpe peren op de fruitschaal liggen. Nou ja toevallig… eigenlijk gewoon een goede voorbereiding.

Eenvoudige perentaart (torta di pere)
Eenvoudige perentaart (torta di pere)

Bak de perentaart op het laatste moment

Je kunt het beslag voorbereiden en op het laatste moment de peer snijden. Zet de perentaart in de oven vlak voordat je jouw hoofdgerecht serveert. Je kunt de torta di pere dan heerlijk warm serveren. Wat wij zelf heel lekker vinden is om er een bolletje vanille roomijs bij te serveren.

Inspiratie nodig voor een feestelijk diner?

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten voor feestelijke diners, dan vind je hier mooie recepten. Bijvoorbeeld een mooie osso bucco alla Milanese of een porchetta di Ariccia.

Eenvoudige perentaart (torta di pere)

Eenvoudige perentaart (torta di pere)

Voor de gelegenheden dat je dessert op tafel wilt zetten dat én superlekker is én makkelijk te maken is deze eenvoudige perentaart wat voor jou.
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 Ronde bakvorm van 20-24 cm

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe peren in stukjes
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • snuf zout
  • 50 gram gemalen amaretti koekjes of bitterkoekjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 75 gram crème fraîche
  • 1 deciliter melk
  • poedersuiker
  • vanille ijs (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker, eieren en zout intussen tot een mooi mengsel.
  • Voeg de gemalen koekjes en bloem toe en voeg vervolgens de creme fraîche en de melk toe.
  • Leg de stukjes peer in een ingevette bakvorm (circa 20-24 cm doorsnede).
  • Giet het mengsel over de stukjes peer in de bakvorm.
  • Bak de perentaart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Snij de taart in stukken en bestrooi met poedersuiker. Serveer eventueel met een bolletje vanille ijs.
  • Buon appetito!
Trefwoord dessert, nagerecht, perentaart, taart
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Join the Conversation

  1. 3 sterren
    Hallo beste Foodblogger,
    Heb voor t eerst de perentaart gemaakt!
    Ik twijfel of ik het beoogde resultaat van het recept en de foto daarbij, ook gekregen heb. (?)
    Met genoemde ingrediënten lijst gewerkt en precies volgens recept.
    Echter er vormt zich geen ‘mooie massa’ tijdens het mixen. Het blijft een vloeibaar waterig geheel.
    Mijn vraag : hoort dat bij clafoutis? Hoe kan je van 150g suiker, 4 eieren 1dlmelk en slecht 2 eetlepels bloem!!!
    een taart/ koek bakken.
    Het komt als gestold ei een soort omelet met peren uit de oven,
    Ziet er vreemd uit, slap en oogt niet als een taart… smaakt naar zoet omelet.
    Is dat een eigenschap van clafoutis?
    Moet t zo zijn? Is er alsnog bij mij iets verkeerd gegaan? Of staat er een foutje in t recept?
    Ik hoor ’t graag.
    Groetjes
    Een beginner 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close