Perenclafoutis, het perfecte dessert voor een uitgebreid diner

Perenclafoutis

Tijdens de eerste Foodhunting Sunday Roast had ik mijn eettafel vol zitten met vrienden voor een copieus driegangendiner. Voorbereiding is dan het sleutelwoord, want als iedereen eenmaal is gearriveerd wil je ook niet meer te lang in de keuken staan. Voor de gelegenheden dat je dessert op tafel wilt zetten dat én superlekker is én makkelijk te maken is perenclafoutis wat voor jou. Wellicht ken je de traditionele clafoutis (trouwens uit te spreken als kláfoetie) met kersen? Erg lekker, maar met peer vind ik ‘m eigenlijk nog lekkerder. Toevallig had ik twee sappige rijpe peren op de fruitschaal liggen. Nou ja toevallig… eigenlijk gewoon een goede voorbereiding.

Je kunt het beslag voorbereiden en op het laatste moment de peer snijden. Zet de clafoutis in de oven vlak voordat je jouw hoofdgerecht serveert. Je kunt de perenclafoutis dan heerlijk warm serveren (eventueel met een bolletje vanille-ijs).

Ingrediënten

  • 2 rijpe peren, in stukjes
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • zout
  • 50 gram gemalen amaretti koekjes (of bitterkoekjes)
  • 2 eetlepels bloem
  • 75 gram crème fraîche
  • 1 dl melk

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Klop de suiker, eieren en zout tot een mooi mengsel. Voeg de gemalen koekjes en bloem toe en voeg vervolgens de creme fraîche en melk toe. Doe stukjes peer in een ingevette bakvorm (circa 20-24 cm doorsnede). Giet het mengsel in de bakvorm over de stukjes peer. Bak de clafoutis ongeveer 30-35 minuten.

Leave A Reply