Spaghetti met gerookte makreel

1.6K

Op maandag hebben we meestal wel zin om iets lekkers en gezonds te eten, maar geen zin om lang in de keuken te staan. Vaak eten we daarom op maandag een lekker en snel te bereiden bordje pasta. Deze week spaghetti met gerookte makreel, pijnboompitjes en gele rozijnen!

Snel op tafel: Spaghetti met makreel
Snel op tafel: Spaghetti met gerookte makreel

Spaghetti met makreel

Deze heerlijke spaghetti met makreel, pijnboompitjes en gele rozijnen is echt in een handomdraai te maken. De saus van je gerecht is namelijk klaar in de tijd dat je de pasta gaar hebt gekookt. Wat wil je nog meer?! Timing is bij dit gerecht dus wel even belangrijk, maar je hebt binnen een kwartier een mooi bordje eten op tafel staan. Deze pasta is bovendien heel geschikt om ook je gasten voor te schotelen.

Madeira

In dit recept gaat Madeira wijn. Dat is een versterkte wijn die een subtiele smaak aan het gerecht geeft. Je vind Madeira in principe bij iedere slijter en bij de grotere supermarkt. Als je dit gerecht voor kinderen maakt, dan kun je de Madeira vervangen door dezelfde hoeveelheid bouillon. Mocht je geen Madeira hebben of kunnen vinden, dan kun je als alternatief ook sherry of Marsala gebruiken. Uiteraard geeft dit het gerecht een wat andere smaak.

No ratings yet

Spaghetti met gerookte makreel, pijnboompitjes en rozijnen

Deze spaghetti met gerookte makreel, pijnboompitjes en gele rozijnen is klaar in de tijd dat je de pasta gaar hebt gekookt. Wat wil je nog meer?!
Porties 2 personen
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 200 gram linguine / spaghetti
  • 2 gerookte makreelfilets in stukjes
  • 50 gram (gelrozijnen
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 50 ml madeira
  • 2 eetlepels kappertjes
  • scheutje rodewijnazijn
  • handje gesneden dille
  • 30 gram geroosterde pijnboompitjes

Instructies

  • Kook de pasta in water met zout.
  • Maak intussen de saus door de ui zachtjes te bakken in een koekenpan.
  • Doe de rozijnen in een schaaltje en giet daar een beetje heet water overheen zodat ze kunnen wellen.
  • Als de ui goed is giet je er de madeira bij en roer er vervolgens de stukjes makreel, een beetje azijn, de kappertjes en rozijnen erbij.
  • Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.
  • Doe het makreelmengsel bij de uitgelekte pasta en voeg de pijnboompitjes en het grootste deel van de dille erbij.
  • Roer goed door en voeg nog een of twee eetlepels van het bewaarde kookvocht toe om de saus mooi aan de pasta te laten hechten.
  • Schep op de borden en strooi de resterende dille over de pasta.
  • Eet smakelijk!
Auteur: Arnoud
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijk, snel, vis
Niveau: Makkelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close