Gevulde pasta met pompoen, ricotta en salieboter

2.5K
Gevulde pasta
Gevulde pasta met pompoen, salie en ricotta

Gevulde pasta

Zelfgemaakte gevulde pasta. Ontzettend lekker, maar ook wel een beetje bewerkelijk om te maken. Je maakt dit natuurlijk niet op een doordeweekse avond, maar als je echt een keer de tijd hebt in het weekend is het echt een aanrader. Je maakt hiermee zeker indruk op je gasten. En het is vooral ook heel leuk om te doen!

Tijdens mijn eerste Sunday Roast schotelden we onze gasten daarom een mooie gevulde pasta voor met pompoen en ricotta. Om het gerecht af te maken gebruikte ik een beetje gesmolten boter met salie.

Ingrediënten

  • Zelfgemaakt pastadeeg (zie hier voor een recept)
  • Ricotta
  • 500 gram pompoen
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • Verse salie
  • 50 gram boter

Handig: een pastamachine

Bereiding

  • Schil de pompoen en snij deze in kleine stukjes. Leg de stukjes op een bakplaat en dek af met aluminiumfolie. Rooster de stukjes pompoen circa 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de pompoen zacht is. Laat de pompoen afkoelen.
  • Prak de pompoen grof, zodat je hier en daar nog wat stukken overhoudt.
  • Meng een paar lepels ricotta naar smaak door de pompoen. Meng tevens een theelepel salie door het mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak de pastavellen en schep bolletjes van het pompoenmengsel in twee rijen met tussenruimte op het pastavel. Laat wel steeds genoeg ruimte tussen de bolletjes, zodat je de pasta kunt snijden en dicht kunt vouwen.
  • Snij de pastapakjes los en druk de randen goed aan (eventueel met een beetje water). Je kunt de pasta ook nog in andere vormen vouwen als je wil. Belangrijk is dat de pakketjes goed gesloten zijn, zodat de vulling er niet uitkomt tijdens het koken.
  • Kook het pastawater en zorg ervoor dat het water tegen de kook aanblijft. Voeg de pasta toe en kook een paar minuten tot de pasta gaar is. Gewoon even een stukje proberen, want de kooktijd is afhankelijk van de vorm en dikte van je pasta.
  • Verhit intussen de boter in een steelpannetje en voeg de verse gehakte salie toe. Let op dat de salie niet verbrand. Haal de boter van het vuur.
  • Giet de pasta af en meng met de salieboter.
  • Leg op ieder bord drie stuks pasta en strooi nog wat peper en zeezout over de pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close